Slivkové gule s tvarohom

sissi29 - fotkasissi29, 5. apríla 2011
Slivkové gule s tvarohom
Foto: sissi29
15 minút
príprava
7-10 minút
tepelná úprava

Suroviny

Cesto:
250 g
50 g (do cesta)
1 ks
250 g
 na hrot noža
Plnka:
 čerstvé prípadne zavárané
Posýpka:
250 g
2-3  PL (podľa toho aké to chceme mať sladké)
60 g




Postup

  1. 1

    Múku, tvaroh, vajíčko, zmäknuté maslo a soľ spracujeme do cesta a necháme v chladničke chvíľu postáť.

  2. 2

    Zatiaľ si umyjeme a odkôstkujeme slivky.

  3. 3

    Cesto vyberieme. Odtrhujeme si z neho toľko aby sme mohli obaliť slivku a vytvarovať ho do guľky. Ak sa nám cesto lepí na ruky, pomúčime ho ešte múkou.

  4. 4

    Pripravené ovocné guľky, vkladáme do vriacej osolenej vody a necháme variť 7-10 minút, kým nevyplávajú na povrch.

  5. 5

    Vyberieme ich z vody a necháme odkvapkať. Pridáme maslo, tvaroh, práškový cukor a premiešame. Dobrú chuť.

Diskusia k receptu

nadia56
taketo gule mame radi, robievam ich pocas celeho roka, v lete si dam slivky zamrazit, tak ich mam po ruke vzdy ked si chceme urobit tuto dobrotu, plnim ich niekedy aj marhulami/aj mrazenymi/, len do cesta pouzivam hrubu muku, tvoje su urcite tiez mooooooc dobre, pekny den vsetkym :-)
3sandra3
vidíš,,, toto je pre mňa novinka.... nepoznám, ale vyskúšam... určite je to riadna dobrotka , kedže je tam tvaroh a ten máme radi
aja1616
Bože, Ty si mi teda narobila chute, slintám ako bernardín... toto je naše najobľúbenejšie jedlo, či už cesto tvarohové, zemiakové alebo krupicové, ale tie slivky, hrudkovitý tvaroh a jemne preškvarené maslo - mňam. Ja používam normal kryš. cukor - pekne sa roztopí. Práškový cukor šetrím na pečenie. Ozaj, ešte musím z časti vyvaľkaného cesta narobiť také väčšie škubance a každý sa ich snaží vyloviť čo najviac spomedzi guliek. 100 bodov pre Teba:)))
marienka44
Ja by som ako posypku pouzila oprazenu struhanku, kvoli vzhladu. Jeme aj ocami...
foska
To by uz mila @marienka44 neboli slivkove gule s tvarohom, ale slivkove gule so struhankou. Tebe @sissi29 dakujem za pripomenutie oblubeneho receptu. Ja robim casto ceresnove gulky, narobim ich viac, schovam do mrazaku, potom len vytiahnem a uvarim. Nemala by som varechu citat pred obedom... ;)
drquinova2
Sú dobré,a tiež je dobre urobiť guľky do zásoby. Robím ich aj zo zemiakového cesta, alebo odpalovaného- tiež sú OK.Narobila si mi chute ale mám ešte zavárané ovocie a asi ich zajtra urobím.Dobrú chuť.
akeber
Sú skvelé.Robím ich aj ja, len dávam hrubú múku a posýpku opraženú strúhanku.
celicko
vcera som robila gulky podla tohto receptu, len s ceresnami a namiesto muky som dala celozrnnu muku.. bolo to velke mnam!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia