Šalát z surimi (kabích tyčiniek)

tom1372 - bez fotkytom1372, 17. mája 2015
Šalát z surimi (kabích tyčiniek)
Foto: tom1372
2-3
porcie
20 minút
príprava

Suroviny

200 g mrazené
200 g
1 ks
5 ks
2 ks
300 g
2 ČL
5 g
5 g




Postup

  1. 1

    Nakrájame si na kocky: jablká, uhorku, krabie tyčinky. Do misky dáme kukuricu, prekrojené paradajky, jablká, tyčinky, uhorku, majonézu. Suroviny premiešame, šalát dochutíme soľou, bielym korením a olivovým olejom. Servírujeme z plátkom limetky, listom bazalky a pokvapkáme štvavou z citróna.

Diskusia k receptu

eraserhead
Tom
podľa profilovky študuješ kuchárčinu?
nechcel by si nabudúce skôr než niečo zavesíš na web, ukázať to kamošovi čo si o tom myslí?
moje fotky sú tiež biedne .........
ale ty chceš byť profesionál a nie len daľší vágny patlal čo varí z polotovarov a nemá úctu k pravde a tradícii, možno si aj raz otvoríš reštiku, ale potom nemôžeš klamať zákaznika v lepšom prípade môžeš byť strápnený a inzultovaný pred vlastným personálom (okrem iného za to môžeš dostať pokutu).
neklam sám seba...

to že tieto veci redakcia schvaľuje je iba jej vizitka a zrkadlo jej kompetentnosti a pokus o umelú návštevnosť a predaj chrumkavej reklamy

Tom maj úctu sám k sebe a v kuchyni používaj iba čerstvé, prírodné a prirodzené potraviny, nebuď ako ostatný .........
kukulienka71
chlapci, vy ste mali v Tomovom veku všetky informácie, na základe ktorých mu tento recept vyčítate??
Nádejný kuchár sa učí, je šikovný, určite sa chce zdokonaľovať. Rada v poslednej vete od eraserheada je namieste aj podľa mňa, ale zbytočne tvrdé slová môžu skôr ublížiť ako správne nasmerovať
afataga
chod do obchodu, vyber z boxu tie akoze krabie tycinky, precitaj si zlozenie, pekne tam ten hnus vrat a nabuduce ten box obchadzaj velkym oblukom
mirop
aha, tak preto to tak s gatronomiou na Sk vyzera, ked mladych kucharov ucime toto...
radox1
nesuhlasim,v osemnastich pomaly konci skolu ,teda ak iba nemachruje v rondone pred zrkadlom.aj napriek tomu,co ich tam uzcia,ma mat viac vedomosti ako clovek neznaly v obore.
tom1372
ak myslíte ten názov je to podľa suroviny s menom "krabie tyčinky"
mariamka
Tom budes musiet demonstrovat tu surovinu fotkou, /aj to sa stava na vareche/,, mozno to ani neboli surimi
klukodvody
@tom1372 vybírej něco ,co děláš dobře .Vím jak to na školách je ,připravuji k závěrečným zkouškám tři adepty na kuchařinu a hrůzou se mně ježí vlasy nad vědomostmi .Umí dobře čistit zeleninu a mýt nádobí .Vezmi radu zkušeného chlapa .Prohlížej si tady recepty a uč se od mnohých co tu jsou poctivá jídla ,zkoušej ,chutnej a hlavně prezentuj to co si upravíš podle své chuti .Hochu je to jen a jen rada .
eraserhead
tom
to je v poriadku, len sa dalej uč a zachovávaj tradičné názvoslovia, suroviny, postupy
ľudia si predsa zaslúžia istoty.... , veď ktože by si už dnes dal šalát zo surimi tyčiniek....
Chodím na Oravu často (sledovať ako chradne otcov les), kde varíš? zastavím sa na zemiakovú placku, pečeného potočáka a môj obľúbený moskoľ ........
micanela
salatov z krabich tyciniek je tu kopa, tak preco tolko zloby?
drzim palce, je fajn ked niekoho varenie bavi a verim, ze bude pridavat recepty aj nadalej
eraserhead
micanela
takže 100 krát opakovaná lož sa stane pravdou?
a ze salatov z krabich tyciniek je tu kopa, ako som už písal je zrkadlo kompetentnosti redakcie

tom podľa všetkého študuje za kuchára, takže kto iný ak nie on by mal ovládať názvoslovie a rozlišovať medzi pravdou a lžou
to vám na slovensku nič nevadí? nemáte žiade principiálne názory a odvahu zastať sa ich aj keď je to len varenie?
hovorí sa predsa niečo v tom zmysle že kto nie je poriadny v malom nebude ani vo veľkom .....

chodím medzi amatérskych modelárov (deti) a v sobotu majú veľkú súťažnú výstavu, napriek tomu že sú amatéri tie ich modely sú takmer dokonalé, každá maličkosť ktorú ja ani len nezbadám je na svojom mieste pekne prilepená a nafarbená, čo má byť pohyblivé aj je.
Nepristupujú k tomu tak že, šak sme len amatéri nejak to tam zacapni, nemáš správnu farbu? to je jedno začmáraj to fixou, nemáš fixu nechaj to tak šak sme len amatéri .........
micanela
nie, ja som sa jasne vyjadrila /pri inom recepte/, ze krabie tycinky su hnus - ale raz za cas sa da...

redakcia podla mna nemoze stihat vsetky recepty - je tu kopa receptov na kadeco tak to beriem ako inspiraciu

preco mas pocit, ze tu nikto nema nazor a nic mu nevadi? ked sa mi nepaci, napisem, ked sa mi paci, napisem tiez. ale hrat sa tu na boha nepotrebujem a som naozaj rada ak vari niekto mlady a namiesto "mekaca" sa snazi jest aj nieco ine
tom1372
Nezáleží mi no tom či sú to krabie tyčinky alebo nie alebo aj že je obrázok v zlej kvalite. Hlavné je to že niekto ako ja mladý, študujúci kuchár dáva svoje nápady na internet. Venujem sa vareniu s láskou a snažím sa zdokonalovať na svojich chybách. Podstatou varenia je: „Zákazník tvoj Pán, o čo požiada to splním.‟
radox1
no ak ti na tom nezalez,iči sú to krabie tyčinky alebo nie alebo aj že je obrázok v zlej kvalite,je smutne.pytal som sa cim si to fotil,predsa urcite mas mobil ktory ma aspon 5 mx,a ked to je zle,tak to do eteru radsej nedam.18 rocny student-3. az 4.rocnik musi vediet rozlisit tu hmotu od krabich tyciniek.ak mas pocit,ze to robis dobre a staci to,pozri si fotky receptov tvojich rovesnikov na nete napr.hotelovej akademie v piestanoch.a ked dokoncis skolu,tahaj von.
tom1372
to si myslíš že to je jediní recept aký mám ešte mám v rezerve jeden poriadny ale nechce sa mi ho tu davať
radox1
tak to je v prdeli,poriadny recept co mas v talone sa ti sem nechce dat,a prezentujes sa tu radsej touto srackou,normalne si ma nahneval.
tom1372
Recept s krabích tyčiniek je starší aj tá fotka je asi s pred 2 rokov
radox1
motivator Johny Wu povedal tuto vetu:na svete su len dva druhy ludi-bud si to pracant,alebo lemra.






tom,ty si co?
1x radox1
kukulienka71
dúfam, že z teba, @tom1372 vraví teraz len urazená pýcha...ak si si ani odvtedy nepozrel to zloženie a nepremyslel, o čo tu v kritike ide, tak nevidím veľa pravdy na tvojom tvrdení, že sa chceš zdokonaľovať:-( ako kuchár budeš veľkou mierou ovplyvňovať chod či úspech reštaurácie, kde budeš pôsobiť. A uvedom si, čím vyššia úroveň reštaurácie, tým náročnejší klienti (to znamená s vedomosťami o surovinách, skúsenosťami z dobrých podnikov), budú očakávať prvotriednu kvalitu...



SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia