Smotanovo-pudingové mňam,mňam rezy

varechovna - fotkavarechovna, 21. októbra 2010

Náš najobľúbenejší koláč...

Suroviny

4
200g
200g
100ml
10polievkových lyžíc horúca
1
krém:
1l
3ks
300g
2kelímky
 (jahodový alebo ananásový)
OSTATNÉ:
  (marhulový alebo jahodový)
2kelímky
2polievkové lyžice
2ks




Postup

  1. 1

    Oddelíme žltky od bielkov- 4 žltky vymiešame s 200g práškového cukru do penista,postupne pridáme 100ml oleja,10 polievkových lyžíc horúcej vody,200g hladkej múky zmiešanej s práškom do pečiva a tuhý sneh zo 4 bielkov.Cesto vylejeme na vymastený a pomúčený plech a upečieme.

  2. 2

    Krém: z 1 l mlieka,3 zlatých klasov a 300g kryštálového cukru uvaríme hustý puding.Do vychladnutého pudingu vmiešame 2 kyslé smotany a vypracujeme hladký krém.

  3. 3

    Upečený koláč potrieme tenkou vrstvou lekváru(podľa vlastného výberu-marhulový alebo jahodový),na lekvár rozotrieme krém-do krému poukladáme kúsky ovocného kompotu(jahodový alebo ananásový),šlahačku vyšlahanú s cukrom a stužovačom rozotrieme na vrch koláča a ľubovolne ozdobíme(napr.farebnými cukríkmi alebo grankom)a dáme do chladu odležať.

Diskusia k receptu

babi
vyzerá výborne . to cesto je také tenučké? Mám rada také koláče, kde nie je veľa cesta a v kréme maslo. Tento vyzerá taký ľahký
evia
jaaaj, ozaj vypadá krásne, aj ja mám rada koláčky, kde nie je v kréme maslo ako @babi , ale aj šľahačka má 33% tuku a s tým musím tiež bojovať. Určite vyskúšam a ukladám do KK
remcula
Koláč přesně podle mého gusta. Na tom celkem nejde nic pokazit, včera jsem dělala něco hodně podobného .
sovka62
Robím podobný, ale ten puding - čokoládový, nahádžem po lyžiciach do surového cesta. Treba to potom piecť pomaly, asi 50 minút pri 150 C v teplovzdušnej rúre. Koláč zostane taký jamkovaný, ale zarovná sa smotanou, dávam dve kyslé zmiešané s 2 vanilkovými cukrami primiešam aj jednu vyšľahanú šľahačku v prášku.
marienka44
To sa oplati len pre velku rodinu, lebo slahacka nevydrzi napr. 3 dni na kolaci.
jeka
koláčik vyzerá chutnučko,lahodka pre mojho manžela,dakujem za recept.A pre dievčatá,ktoré nemôžu šľahačku ,vymiešať biely jogurt s kyslou smotanou a vaniliíovým cukrom a 2 PL prášk.cukru,Je to tiež výborné.Pomer si môžete určiť aký chcete,2:1 alebo 1:1 alebo 1:2 podľa svojho gusta.
evanaaa
Alebo sa šľahačka pridá až pri konzumácii, myslím, na jednotlivé porcie.Alebo možno v chladničke by vydržala aj na koláči.
siskam
Poznám tento koláčik. Robila som ho už 2x. Je vynikajúci. Máš ho krásny.
ubka
no toto veľmi dobre vyzerá.-))
rulik
som laik, tá horúca voda tam nenarobí galibu?
rulik
toľko nových dobrých receptov, kedy to ja vyskúšam?
zuzu1234
Potvrdené - 30 dkg cukru do krému by bolo príliš, celkom stačili 3 polievkové lyžice. Ako klasicky do pudingu.
Ako tip - namiesto lekváru som rozmixovala zavárané marhule (kompótovú šťavu som čiastočne zliala). Aj takto je to mňam - kyselkavý kompót, na to sladký krém, navrch granko... :-)
arama
Vyborny recept, ale do kremu som dala namiesto 300g cukru iba 220 a aj tak bol presladený, nabuduce skusim dať ešte menej, možno 180g.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia