Najlepšia praženica

gacy - fotkagacy, 28. marca 2013
Najlepšia praženica
Foto: gacy

Jednoduchá na prípravu a výborná na raňajky či večeru :) Zvládne ju úplne každý :)

1
porcia
10 minút
príprava
3-5 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 ks
1 ks
1-2 plátky/čj




Postup

  1. 1

    Pripravíme si suroviny.

    Najlepšia praženica - obrázok 1
  2. 2

    Hrubší plátok salámy si nakrájame nadrobno.

    Najlepšia praženica - obrázok 2
  3. 3

    Pripravíme si misku, vajíčka a soľ. (ja som nedávala soľ)

    Najlepšia praženica - obrázok 3
  4. 4

    Rozbijeme vajíčka a vymiešame vidličkou. :)

    Najlepšia praženica - obrázok 4
  5. 5

    Na panvicu si dáme maslo a necháme ho roztopiť :)

    Najlepšia praženica - obrázok 5
  6. 6

    Pridáme salámu a necháme opiecť na miernejšom plameni :)

    Najlepšia praženica - obrázok 6
  7. 7

    Pridáme vajíčka, zvýšime plameň a vareškou miešame asi 2 minútky :)

    Najlepšia praženica - obrázok 7
  8. 8

    Takto vyzerala hotová :)

    Najlepšia praženica - obrázok 8
  9. 9

    Tu sú moje raňajky :) Itadakimasu

    Najlepšia praženica - obrázok 9

Diskusia k receptu

1zdenko
Takuto so salamou si vzdy robil moj otec. A ja som miloval mu sediet na kolenach a kradnut mu z taniera... Potom sa naucil robit prazenicu z dvojitej davky, aby aj jemu volaco zostalo...
gacy
Hehe jasne prazenic so salamou je najlepsia :D
a v akej miske ? :D
gordonko
NEVERÝM ..... praženicu som robil už ako decko , tolko vajec čo som pojedol , sa čudujem ,že nenisom žltý .... a že som robil dobrú praženicu by potvrdil môj otec, vravieval ,,Fero urobí praženicu ,lebo ju vie najlepšie,,nedelné rána - raňajky , to bolo moje ......... praženicu skvalitníš všelijak , tiež som popridával kade čo , ale vieš otom ,že praženica chutí inak z panvice a inak z kastrolčeka ..... a to sa nezmiňujem o tuhosti praženice , niekto chce riedkú iný hustú ....vyzkúšaj
sovka62
Ak môžem poradiť, po pridaní vajec nezvyšuj plameň, len pekne na slabom plameni, pomaličky, potom bude pekná vláčna, nezrazí sa do hŕč.
ela77
@Gaci , nabudúce skús pridať do rozšľahaných vajíčok troška mlieka (ale ozaj iba trocha, tak PL na dve vajíčka) praženica bude mäkkučká akoby našľahaná.
boxik
Tá tvoja praženica vyzerá dobre zrejme aj tak chutí ,chválim aj tvoj pekný fotopostup. Najlepšia je však tá ktorú mi niekto predloží na raňajky pred nos spolu s dobrou kávou a ako hovorí klasik - deň je krásný.
gacy
Dakujem za rda ano viem z ked to robim pomaly je to take vlacne ale praveze to ni j pre mna to prave :D ja to take rudkove milujem alehej 100 ludi 100 chuti ;)