Najlepšia gaštanová torta

sheenastaley - fotkasheenastaley, 16. februára 2014

Tento recept mám od babkinej sestry, ktorá túto tortu robila na narodeninovú oslavu mojej prababičke. :) Je to jednoznačne jedna z najlepších tort aké Zobraziť celý popisTento recept mám od babkinej sestry, ktorá túto tortu robila na narodeninovú oslavu mojej prababičke. :) Je to jednoznačne jedna z najlepších tort aké som kedy mala a zároveň je absolútne jednoduchá. :) Je úžasne "šťavnatá a nadýchaná a čo je najlepšie - nie je v nej ani trošku múky či cukru :)

15 minút
príprava
60 minút
na 190 °C

Suroviny

3 - 4 ks
2 ks




Postup

  1. 1

    Korpus: 2ks gaštanového pyré rozdrvíme a poriadne zmiešame s vajíčkom. Dáme do formy na pečenie a pečieme cca 50 minút - treba to sledovať a testovať kým to nebude hotové :)

  2. 2

    Plnka: Vyšlahame šlahačku v prášku(možu byť aj dva balíčky) podľa návodu, rozdrvíme zvyšné gaštanové pyré a opatrne ale precízne zmiešame dohromady.

  3. 3

    Upečený a vychladnutý korpus prerežeme na polovicu a spodnú časť pokvapkáme rumom (podla chuti osadenstva, mne sa raz šmykla ruka a dala som ho tam viac a aj keď ho bolo hodne cítiť, nikomu to nevadilo:D, ale inak je lepšie to nepreháňať aby jeho chuť neprerazila ostatné chute:D) Následne urobíme tenkú vrstvu kyslého lekváru(ja mám najradšej brusnicový) a potom potrieme plnkou. Priklopíme vrchnú časť a celú tortu opäť potrieme plnkou. Na bežné príležitosti nemusíme zdobiť a inak sa dá zdobiť čokoládou v roznych skupenstvách a podobne :)

  4. 4

    Nakoniec je dobré ju aspoň hodinu nechať odležať v chladničke, aby sa všetko zoznámilo a ztuhlo :)

Diskusia k receptu

tiginko
výborne, bez múky a cukru, to je niečo pre mňa. Naozaj to chutí bez sladkého, nechýba to?
sheenastaley
nechýba, ono to gastanove pyré tam úplne stačí:) no a samozrejme šlahačka :) , práveže je to vďaka tomu úplne lahké a svieže :D to mám rada :)

janara
poznám ju doverne..je vynikajúca, odporúčam
kukulienka71
@sheenastaley ,mala si ochutené gaštanové pyré?Ja sa stretávam s takým,kde je aj rum,tak neviem,či môže byť taký?Gaštanové mám moc rada,niečo podobné som minule práve čítala,bolo aj to bez múky...Ďakujem za odpoveď,zaradím na vyskúšanie.
sheenastaley
no myslim že to bolo neochutené.... aspon o ochutenom som ešte nepočula ani :D moožno som si to len nevsimla, ale ten rum by v tom nemal vadit nejak vyrazne... aj tak to asi bude len aroma predpokladam
valeri
ja kupujem gaštanové pyré mrazené a to je teda riadne sladké, tak cukor tam rozhodne netreba pridávať. Torta vyzerá fajnovo :-)), KK
francuzska1
az sa mi nechce verit, ze ten korpus mas naozaj iba z gast.pyre+vajicka, pekny receptik, dakujem, ze si sa s nami podelila;-)
luss44
tak túto dobrotu môžem len odporučiť, dostala som na ňu tip ešte vlani a je výborná, ľahunká. Tiež mi nikto neveril, že je bez múky a cukru.
jozka2
mala by si udat aj vahu na pyre,lebo niekazdy ma na kusy,kolko to asi je?
alex37
tak túto dobrotu určite tiež nemôžem vynechať :-), *****, KK
sheenastaley
@jozka2 pravdupovediac absolútne vobec neviem odhadovat gramaže ale povedala by som že ta jedna kocka može byt tak 250 gramov.... dufam že moc neklamem, lebo fakt som si neni istá :)
lasagna1
Pozrela som si aj tu druhu,ale Tvoja vyzera lepsie.Vyskusam...
eraserhead
dá sa aj na SVK kúpiť 100% gaštanové pyré



ale tie bežne predávané obsahujú iba niečo cez 70% gaštanov zvyšok je fazuľa, cukor a ktovie čo ešte
@Sheenastaley prípadne ak by si mala trpezlivosť a chcely by si to posunúť ďalej priprav si korpus priamo z gaštanov
martamm
Parádna ľahučká tortička, rozšírila moju zbierku receptov :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia