Mandľové pagáčiky k vínu

likalu - fotkalikalu, 5. januára 2013
Mandľové pagáčiky k vínu
Foto: likalu

Už je síce po Silvestri, ale ide fašiangové a plesové obdobie, tak si myslím že tieto pagáčiky sa hodia. U nás sú veľmi na Zobraziť celý popisUž je síce po Silvestri, ale ide fašiangové a plesové obdobie, tak si myslím že tieto pagáčiky sa hodia. U nás sú veľmi na odbyt.

60 minút
na 200 °C

Suroviny

300 gr
250 gr
200 gr
1 KL
100 gr
1 ks (na potretie)




Postup

  1. 1

    250 gr hladkej múky + kyselá smotana + soľ, spracujeme na cesto a vyvalkáme na cca 1 až 1.1/2 cm.

  2. 2

    50 gr hladkej múky + 250 gr Palmarín spracujeme na kompaktnú hrudku, ktorú rozotrieme na vyvaľkané cesto. Cesto poskladáme a vyvalkáme. To opakujeme 3x.

  3. 3

    Nakoniec cesto rozvalkáme na 1 až 1,1/2 cm a vykrajujeme pagáčiky o priemeru 3 až 4 cm. Môžeme aj štvorčeky, alebo iné tvary. Každý pagáčik potrieme rozšľahaným vajíčkom, ozdobíme mandľou, poukladáme na papierom vystlaný plech a upečieme pri 180 až 200°C, kým nebudú pekné ružovo hnedé

    Mandľové pagáčiky k vínu - obrázok 3

Diskusia k receptu

1365_1270586392 - profilový obrázok
esi
esi
Recept poznám s malou obmenou, že tam dávam maslo a smotanu sladkú. Ale určite vyskúšam aj tento, možno bude lepší.
izabella929
zvykla som použiť celé mandle ako plnku do pagáčika...zabalím opraženú mandlu do vnútra a to je v ňom ako prekvapko...veľmi k sebe idú a chutia.-))
hubata
íííha...... aké krásne pagáčiky, ukladám a utekám kúpiť to víno!

Vďaka za receptík na jednoduché lístkové cesto. Určite sa dá použiť aj v sladkej verzii. Takéto ešte nemám, takže ukladám a prijmi pochvalu za krásny jednoduchý, ale skvelý recept.
tetrisss
Podobne peciem, su vyborne a vydrzia, spojenie s mandlou su prudko jedle.
likalu
Ďakujem všetkým, za pekné komentíky. Som rada, že sa recept páči. Určite bude aj chutiť, ak ho zrealizujete.

Ešte poznámočka. To množstvo na fotke, je z dupľovanej dávky.
babkamt
Pagáčiky vyzerajú chutne. Recept stojí za vyskúšanie. Samozrejme ukladám , veď slaných koláčikov je vždy málo.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia