Lístkujúce oškvarkové pagáče fotorecept

pusta - fotkapusta, 14. decembra 2014
Lístkujúce oškvarkové pagáče (fotorecept)
Foto: pusta

Moji chlapi mali chuť na oškvarkové pagáče, rada som im vyhovela týmto pomerne jednoduchým receptom, tieto pagáče nielen krásne lístkujú, ale aj úžasne Zobraziť celý popisMoji chlapi mali chuť na oškvarkové pagáče, rada som im vyhovela týmto pomerne jednoduchým receptom, tieto pagáče nielen krásne lístkujú, ale aj úžasne chutia.

1 dávka
porcia
30 minút
príprava
17 minút
na 200 °C

Suroviny

500 g
2 ČL
30 g
1 ČL
250 - 300 ml
1 PL (do cesta)
100 g (na potieranie cesta)
1 ks
250 g
Na potieranie pagáčov:
1 ks




Postup

  1. 1

    K preosiatej múke som pridala soľ a premiešala spolu.

    Lístkujúce oškvarkové pagáče (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Do jamky v múke som dala rozdrobené droždie, posypala som ho cukrom,...

    Lístkujúce oškvarkové pagáče (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    ...zaliala 100 ml vlažného mlieka, nechala som...

    Lístkujúce oškvarkové pagáče (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    ..vykysnúť kvások - asi 15 minút, ked vykysol, pridala som 1 PL rozpustenej vlažnej domácej bravčovej masti, 1 vajce a zvyšným vlažným mliekom....

    Lístkujúce oškvarkové pagáče (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    ...som vymiesila dôkladne rukami hladké pružné lesklé tuhšie cesto, ktoré som prikryla čistou utierkou a nechala som ho na teple vykysnúť len 15 minút a hned som ho začala spracovávať. Údaj o potrebe vlažného mlieka je orientačný, treba ho pridať po troškách toľko, koľko múka pojme, kým sa spojí v tuhšie cesto, ja som spotrebovala rovných 250 ml mlieka.

    Lístkujúce oškvarkové pagáče (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Na jemne pomúčenú dosku som vyklopila len 15 minút vykysnuté cesto, rozvaľkala som ho do tvaru obdĺžnika, ktorý som potrela jednou vrstvou rozpustenej vlažnej domácej bravčovej masti tak, že po obvode som nechala pás o šírke cca 3 cm voľný,...

    Lístkujúce oškvarkové pagáče (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    ...hornú tetinu cesta som preložila do stredu zhora nadol, cez ktorú som preložila dolnú tretinu cesta zdola nahor,...

    Lístkujúce oškvarkové pagáče (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    ..potom som tretinu cesta preložila zľava doprava, zprava doľava, čím po prekladaní bolo celkom 9 vrstiev cesta na sebe. Cesto som nechala 15 minút odpočívať prikryté čistou utierkou a tento istý postup aj s potieraním masťou som ešte 1x zopakovala a zase som poprekladané cesto nechala 15 minút odpočívať.

    Lístkujúce oškvarkové pagáče (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Cesto som opäť rozvaľkala do tvaru obdĺžnika, potrela som ho rovnomerne polovicou zomletých oškvarkov, ktoré som premiešala so zvyškom domácej bravčovej masti, zopakovala som prekladanie cesta ako je rozpísané v bode č. 8 postupu v recepte a nechala som opäť cesto prikryté čistou utierkou odpočívať 15 minút. Celý postup som ešte 1 x zopakovala s tým, že som cesto potrela druhou polovicou zomletých oškvarkov, poskladala, prikryla utierkou a naposledy som ho nechala odpočívať 15 minút.

    Lístkujúce oškvarkové pagáče (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Potom som cesto rozvaľkala na hrúbku cca 2 cm,...

    Lístkujúce oškvarkové pagáče (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    ...vykrojila som pagáče vykrajovačom, ktorý som po každom vykrojení výdatne namočila do múky,...

    Lístkujúce oškvarkové pagáče (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    ...na povrchu pagáčov som pomocou struny na zemiaky vytvorila mriežku, pagáče som zaguľatila protichodným otáčavým pohybom o hranu oboch dlaní,...

    Lístkujúce oškvarkové pagáče (fotorecept) - obrázok 12
  13. 13

    ..bez dalšieho kysnutia som ich uložila na plech vystlaný teflonovou fóliou,...

    Lístkujúce oškvarkové pagáče (fotorecept) - obrázok 13
  14. 14

    ...a potrela som pagáče 1 x rozšľahaným vajcom, bez dalšieho kysnutia som ich vložila piecť do rúry.

    Lístkujúce oškvarkové pagáče (fotorecept) - obrázok 14
  15. 15

    ...vyhriatej na 200 stupňov C na funkcii horný a dolný ohrev s ventilátorom, mne bohate stačilo 17 minút a boli upečené.

    Lístkujúce oškvarkové pagáče (fotorecept) - obrázok 15
  16. 16

    Vychladnuté pagáče som poukladala na podnos a podávala som ich s dobrým kvalitným suchým bielym vínečkom, my milujeme Chardonnay, šmýkalo sa perfektne, aj návšteve, odišli s novým receptom na vynikajúce pagáče. :-)

    Lístkujúce oškvarkové pagáče (fotorecept) - obrázok 16
  17. 17

    ešte jeden záber zblízka: je dobre vidieť ako krásne lístkujú, z tejto dávky mi vyšlo 32 kusov väčších pagáčov o priemere 5 cm.

    Lístkujúce oškvarkové pagáče (fotorecept) - obrázok 17

Diskusia k receptu

mezi
Namiesto br. masti olivovy olej, namiesto skvarkov, oprazena cibulka alebo oprazeny fenikel, piect na nizkej teplote 150-180°C, aby sa olej neprepaloval a mate zdravu a lepsie do dnesnej doby chutiacu vec. Mriezka na povrchu je len prezitok, asi taky ako sikmo tvarovane a zvislo tvarovane boky babovky alebo ze torta ma byt okruhla. Ak uz tu mriezku robite, ma byturobana za po natreti povrchu vajcom, aby sa jednotlive ostne pri peceni na pagaci rozostupili, nie pred. potieranim, vtedy vajce ryhy zlepi
pusta1
@mezi , ja som tieto pagáče nerobila pre teba, robila som ich pre nás, tak, ako ich máme my radi, určite ich nikdy nebudem robiť podľa teba, nechutili by nám :-)))))
ty si svoje pagáče rob spokojne podľa seba D
nik a nič ti v tom nebráni :-))))
určite sa nájdu aj takí, ktorí budú tie tvoje robiť, pravda, aby sa tak niekedy aj stalo, musela by si pridať ten svoj úžasný recept s fotopostupom. D
pusta1
Milá@smejkad , hej, tieto pagáče sa mimoriadne vydarili :-)))
cesto, ktoré mi zostalo - odrezky po vykrajovaní, som spolu znovu krátko prepracovala, ked sa spojilo, už som ho nerozvaľkala, len som ho roztlačila dlaňami na plocho na výšku asi 2 cm, múku som nepridávala, spája sa dosť ľahko, výborne sa s ním pracuje, je dosť mastné, ale nelepí nadmerne, znovu som ho povykrajovala a ten jeden malý zvyšok, ktorý mi zostal, som len zaguľatila dlaňami, spravila mriežku a ostatné, tak som mala jeden posledný pagáč o niečo menší.
len vtedy krájam pagáče na štvorce, ak robím úplne malé, tam to nemá význam sa s nimi takto hrať - mám tu recept aj hranaté pagáčiky.
vážim si tvoje uznanie.
dakujem.
pusta1
Milá@smejkad , hej, tieto pagáče sa mimoriadne vydarili :-)))
cesto, ktoré mi zostalo - odrezky po vykrajovaní, som spolu znovu krátko prepracovala, ked sa spojilo, už som ho nerozvaľkala, len som ho roztlačila dlaňami na plocho na výšku asi 2 cm, múku som nepridávala, spája sa dosť ľahko, výborne sa s ním pracuje, je dosť mastné, ale nelepí nadmerne, znovu som ho povykrajovala a ten jeden malý zvyšok, ktorý mi zostal, som len zaguľatila dlaňami, spravila mriežku a ostatné, tak som mala jeden posledný pagáč o niečo menší.
len vtedy krájam pagáče na štvorce, ak robím úplne malé, tam to nemá význam sa s nimi takto hrať - mám tu recept aj hranaté pagáčiky.
vážim si tvoje uznanie.
dakujem.
marcel83
Nahlásil som Váš útočný komentár na @mezi. Normálne napísala svoj postup a vy ste hneď útočila. Ako nepríčetná sa chováte, keď niekto napíše svoj postup pod Váš recept. Keď " ja som tieto pagáče nerobila pre teba, robila som ich pre nás", tak s tým receptom nechoďte von, ale nechajte si ho pre seba....

Inak, tie údaje - čas a teplota - sú zase nejaké zvláštne...
pusta1
Milý@sracz - ferikém drágám, súhlasím s tebou - nádherné, chutné a voňavé :-)
no vydarili sa!!!
tak ako píšeš, sú vhodné k vínu, k pivu, ku každej ICI :-)))
pekne si ma rozosmial DDDDD tak ty počkáš, kým odíde tvoja lepšia polovička, ty máš doma škvarky, viem, že ty ich určite spravíš, vydaria sa aj tebe :-)
poznám ťa, priateľ môj,ked príde domov, s láskou ju touto dobrotou ponúkneš :-)))
nech vám obom chutííí!!!
dakujem za krásnu pochvalu a 5*
finczi
Pekné pagáče. Aj ja robievam, prekladám 3x po 15 minút, tiež sú pekné, vysoké. Mám plynovú rúru, pečiem zhruba 40 minút. Hneď by som si dala.... Pekný recept.
finczi
...ešte pre @smejkad ja si spájam odrezky spojením - zhrnutím do tvaru pagáča - tie mám najradšej od detstva...
1x pusta1
pusta1
@finczi , som rada, že tebe sa páčia moje pagáče :-)))
ja som ich v tomto recepte prekladala celkom až 4x, doslova mi rástli pod rukami.
nuž v plynovej trúbe sa pečie ináč, mala som, viem.
teraz mám super elektrickú rúru s mnohými funkciami, ktoré sa dajú kombinovať a podstatne sa skráti čas pečenia i výška teploty sa dá pekne zmeniť a dá sa súčasne piecť aj viac plechov, už som naraz piekla aj 3 a som s ňou veľmi spokojná :-)
dakujem ti za pochvalu receptu.
potešila si ma :-)
1x pusta1
evanaaa
Nejdem brániť @pusta , svoje si myslím aj keď nie nahlas, ale nedá mi to - ako by ste reagovali, ak by sem tento recept dal niekto iný? Mimochodom, mne sa páči a tiež by som protestovala a podobne reagovala na komentár od @mezi - nie preto, že radí inú, hádam zdravšiu verziu ale na ten "podtón", ktorý je z riadkov cítiť. A tiež by sa ani @marcel83 možno neozval, ak by šlo o niekoho iného a divím sa mu, pripomína mi svojim počinom " žalobabu", lebo zahlasovať niekoho za nič, len preto, že ho neznáša, nie je práve veľké hrdinstvo. Nevidím nič zlé v odpovedi od @pusta . Ak chcela @mezi upozorniť na svoju verziu pagáčov, mala sem dať aj ona recept, svojich priaznivcov by si iste našiel, ale nie radiť ( tak to vypadalo) ako by sa mali robiť podľa nej. Ani mne by nechutili, ak si chcem vychutnať pôžitok z pagáčikov, tak nech stoja za to a zdravé si vynahradím inde.
tatranocka
@evanaaa teraz mám problém. @mezi neurobila nič iné,len to,čo vy tu: varecha.pravda.sk/recepty/zemiakove-placky-bez-muky-fotor...

Citujem:
evanaaa, dnes 22:32
Páčia sa aj mne placky bez múky, vyhovuje mi menej sacharidov. Ešte by som opražila nadrobno pokrájanú cibuľku a vmiešala do zemiakov.
Prečo ste nepridala recept,ale dávate tu svoje verzie?...podtón...?
Každý tu môže pridať do komentárov to,čo uzná za vhodné a ak je niekto ješitný,nech tu nedáva recepty.
pusta1
@deria , nechápem, spokojne si urob jej verziu, nenamietam.
však som napísala len pravdu, že som robila pre nás,nie pre ňu a nám by také od nej naozaj nechutili.
ved jej nikto a nič nebráni, aby pridala recept na svoje pagáče aj s fotopostupom, iste poteší aj teba:-)
a toto sa tebe vidí úbohé??? no prepáč, mne sa vidí úbohý tvoj komentár proti mne.
ja ti nezazlievam, že tebe by viac chutili od nej.
pusta1
@mijaita , a ty tu čo táraš za somariny zase???
@kukulienka71 pridáva v pohode svoje recepty a ja zase svoje, keby sa jej čokoľvek nepáčilo na mojom recepte, ona sa dokáže ohradiť sama, na to nepotrebuje teba, to ju veľmi zle poznáš. :-))) ja ju poznám dobre ako čestnú a fairovú ženu.
ona tu má rp na zemiakové smotanové pagáče, ja zase na oškvarkové a bez zemiakov a bez smotany tak neurážaj a nerýp!!!
sama píšeš, že je tu viac ako 200 receptov na pagáče a čo teraz???
začni každému autorovi rad radom vyčítať jeho recept!!!
si fakt trapná :-)
handrkuješ tu ako obyčajná kofa na trhu :-)))
pusta1
@evanaaa , presne o to u ide, vystihla si to a súhlasím s tebou do posledného písmenka.
vyzerá to tak, že každý si môže napísať pod môj recept, čo en chce, len ja sama nie?
na niektoré tupé komentáre istých autorov nemienim reagovať, úplne ich ignorujem.
som rada, že sa ti moje pagáče páčia a práve tieto oškvarkové by ti chutili :-)
dakujem ti za tvoj objektívny komentár a za pochvalu.
babucka
Vyskusane,len aby ich mojim chlapom stacil niekto piect.Vdaka za vyborny recept
pusta1
@babucka , ako u nás DDDDD
to ma nesmierne teší, že si ich upiekla :-)))
najmä, že chutili:-)))
dakujem za úžasnú správu.
Pekné sviatky ti prajem.
1x pusta1
marika21
Mám rada oškvarkové pagáče. Veľmi dobre si to popísala, vyfotila. Súhlasím s @evanaaa čo napísala. Presne som si to myslela aj ja. Pochutila by som si, z ,,Tvojich,, pagačov. Chutili by mi. Takto som ich robila často. Mala som domáce oškvarky od babky, sestry. Pagáče boli chutné.
pusta1
@marika21 , tvoja pochvala ma veľmi teší :-)
súhlasím s tebou :-)
dakujem za tvoje pekné hodnotenie, tvoj názor i za 5*
1x pusta1
kiminka1
Dobrý večer, práve robím oškvarkové pagáče, všetko ako má byť, cesto mi krásne nakyslo, len pri tom prekladaní a váľkaní cesta mi plnka veľmi vyteká, už som od oškvarkov aj za ušami
1x masbet
pusta1
@kiminka1 ,
príjemne si ma prekvapila, že robíš môj receptík :-))) no hádam sa ti nakoniec podarilo upiecť perfektné pagáče, o tom vôbec nepochybujem :-))) zrejme máš mastnejšie oškvarky
ja to robím tak, že pomleté oškvarky nechávam v chladničke stuhnuté až do spracovania, po prvom natretí ich znovu vrátim zatiaľ do chladničky, potom určite nevytečú pri skladaní cesta a jeho rozvaľkaní, nabudúce skús takto.
erím, že úžasne chutili.
dakujem za milú správu.
1x pusta1
pusta1
@slavnicanka , ospravedlňujem sa ti za oneskorenú odpoved, bola som istý dlhší čas u môjho priateľa, tak mi prepáč, že až teraz odpovedám :)
vieš, varenie patrí medzi mnohé moje koníčky, rada sa podelím o dobrý recept s ostatnými varecháčmi :-)
nuž a to, čo píšeš, to mne na rozdiel od iných dodáva úžasnú silu dalej pracovať na sebe a aj napriek tomu pridávať dalšie pekné recepty, však tie si už svojich priaznivcov určite nájdu.
dakujem za tvoje uznanie, krásne hodnotenie a milé povzbudivé slová, určite sú pre mňa vzpruhou a krásnym uznaním, potešila si ma a vážim si to.
ešte raz ti dakujem.
amelie
...@pusta , včera som robila tieto pagáčiky z dvojitej dávky, rozchytali sa, deti vzali kamarátom, dali sme susedom... minula som posledné oškvarky a potom som objavila recept od @tatranka na cesnakovo- oškvarkové pečivo... pagáčiky boli výborné, len musím objednať u mäsiara slaninu...
pusta1
@amelie , to ma nesmierne teší :-)
na tie od @tatranka sa chystám aj ja :-)
dakujem za vyskúšanie a skvelú správu.
enigma
Dobrý deň, chcem varovať pred týmto receptom. Robili sme ich včera presne podľa postupu a pagáče boli ako kamene, nijaké lístkovanie to nerobilo a ešte nás z nich aj zdulo. Tak sme ich hodili psovi, no aj ten nimi ohrdol a išiel od nich nedotknutých preč. Neviem, prečo tu dávate takéto recepty, keď z nich nič nie je, len strata času, energie, kopec špiny v kuchyni a môže to ísť aj tak do koša. Som zvedavá, že či niekto napíše pozitívne, kto tento recept vyskúša. Ďakujem.
jozka2
@enigma a dodrzala si pomastenie cesta anasledne prekladanie atd.?Ak nie, tak ti potom nevysli.Porozmyslaj, kde si spravila chybu.Ja som to iste cesto den predtym stiahla z NoSalty,len su krajane do kosostvorca,ale to same nadherne listkovanie.Skus to tam pohladat mozna ta to bude inspirovat.
pusta1
@enigma , najprv musíš zvážiť, v čom si mohla spraviť chybu ty sama, nepopísala si celé, ako si to robil, kde sa ti to nepozdávalo a prečo sa ti to nepozdávalo, mohli by sme na to prísť spoločne.
napísať jeden sumárny komentár, ktorý sa venuje prevažne tomu, aký dol tvoj výsledok je príliš málo a mám pocit, že ti nešlo o zhodenie tohoto receptu, ale o niečo iné, asi nie je náhoda tvoja včerajšia registrácia...
vyššie je komentár od starej uznávanej skúsenej kuchárky @amelie , ktorá tieto pagáče robila hned z dvojitej dávky a všetky sa u nej rozchytali, dala ich so sebou deťom i susedom.
môžem ti vrelo odporúčať to isté, čo ti napísala @jozka2 :
Porozmyslaj, kde si spravila chybu.
kamaja
Táááák, a mám ich upečené. Ďakujem za super recept. Trošku som ho zmenila, nakoľko som nemala bravčovú masť, použila som kačaciu, ale vôbec im to neuškodilo. Ukladám do KK, a určite ich budem piecť častejšie, nakoľko rcp vôbec nie je náročný. A krásne mi lístkujú.
:D
pusta1
@kamaja , tááák, úžasne si ma potešil :-)))))
s kačacou masťou museli byť tieto pagáče ešte lepšie :-)som rada, že ich budeš piecť častejšie, ako píšeš, recept je výborný, krásne lístkujú a nie je vôbec ťažký :-) dakujem ti za uloženie do kk a za skvelä správu.
pusta1
@dakujem všetkým tým mojim neznámym priaznivcom, v tejto chvíli je vás až 62, ktorí ste lajkli tento môj recept na lístkujúce oškvarkové pagáče, zdieľate ho a šírite dalej dobrý recept.
Prajem vám, aby sa vám pagáče vydarili a najmä aby chutili :-)
ocko
Dodry den ,pusta1 dnes som piekla tie vase pagacky ,piekla som rozne recepty ale tie vase su ozaj NAJLEPSiE
zufalcek
dobry vecer, moja neboha stara mama robila excelentne pagaciky, bohuzial sme si od nej nik nevzali recept. Tak sme si pred par dnami pospominali, kto co o ich peceni vedel, pobrowsovali na webe, a nasli tento recept, ktory zodpovedal vsetkym spomienkam. Dnes som ich piekla, a boli uzasne! Myslim, ze este trochu viac soli (asi do oskvarkov nabuduce primiesam), a bude to ono. Najblizsie asi robim z celeho kila muky.
ppokia
Ja som tieto pagáčiky robila a naším moc chutili.Ja osobne som ich nejedla lebo som bezlepkáčka a z tejto muky by mi uškodili ,len škoda že sem nemôžem pridať foto. Boli nádherné a podľa tvrdenia mojich chlapov aj chutné. Takže receptí používam na pagače len tento.
ppokia
Napísala som redakcii, pretože som nikde nenašla "pridať foto " ???a tak jedine že by som foto dalal cez moju stranku.
kaibigan
Chutovo velmi dobre ale mne strasne stvrdli... vobec sa tak nelistkovali. Viete mi poradit preco?
ppokia
Ak si dodržala presný postup ťažko povedať pretože ak sa pekne skladaju ako je v recepte tak vidno aj na mojích obrazkoch že sun pekne naskladané.No a stvrdnuť mohli keď je veľa múky.Leb
o keď je cesto mastnejšie su lepšie a niekedy môže aj truba vysušiť pagačiky.
ppokia
Ak si dodržala presný postup ťažko povedať pretože ak sa pekne skladaju ako je v recepte tak vidno aj na mojích obrazkoch že sun pekne naskladané.No a stvrdnuť mohli keď je veľa múky.Leb
o keď je cesto mastnejšie su lepšie a niekedy môže aj truba vysušiť pagačiky.
sovicka46
hladala som presne tento typ pagacikov, a mozem povedat, ze pri dodrzani postupu ako @pusta popisala skutocne nechapem, ako moze niekto napisat, ze sa mi nelistkovali...moj manzel vyhlasil, ze lepsie este nejedol B-) a to som robila z kupenskych skvariek a piekla v plynovej rure :) esteze som necitala skor komentare, kym som ich neupiekla B-)
PS: fakt neviem pridat sem foto :(
babucka
Vyskusane a su bombove,len mali jednu chybu bolo ich malo u nas aspon 2 plechy,vdaka za recept
majo51
idem ich piecť teraz tretí krat a teraz z dvojitej davky tak lístkuju že niekedy sa až same rozoberaju je to dobrota.
mironov
teraz som ich dorobil a možem povedať, že sú chutné, slané sú akurát , aj ked teda záleží aj na slanosti oškvarkov,,hodnotím velmi kladne
angelface
Recept je vynikajúci, urobila som dvojitú dávku, s cestom sa výborne pracuje, n á d h e r n e lístkuje a manžel je veľmi spokojný, už som písala aj synom,aby si prišli zobrať, ak oškvarkové, tak už budem piectˇ iba tieto, ešte raz vďaka-- horeuvedeným nespokojencom odkazujem, že zrejme treba presne dodržať postup -inak si to neviem vysvetlitť a myslím si, že chybu by mali hľadať hlavne u seba a nie útočiť na autorku...ešte raz VEĽMI ďakujem a želám všetko dobré a teším sa na ďaľšie Vaše receptíky
polygon
@Pusta1 (15.12.2014 06:08)

Mudrlantov, ktorí majú prázdne reči je tu vždy dosť. Oškvarkové pagáče nepečieme každý deň a keď si chceme zamlsať, tak dáme do nich všetko čo treba. Pusta vďaka za tvoje recepty, o ktoré si ochotná sa s nami podeliť. Väčšinu z nich, ktoré som vyskúšal, boli vynikajúce. Nedaj sa odradiť "šéfkuchármi" typu mezi, ktorí miesto vajíčka na mäkko uvaria veľké "H" a malé "o" rímsku "V" "n" a "o" a aj tak budú tvrdiť že je to vajíčko ma mäkko.
1x ivy3
redakcia
Komentare od autorky receptu:
@sovicka46 , teší ma, že si našla svoj recept práve v mojich pagáčikoch, dakujem za pochvalu tebe i pánovi manželovi :-) ak nevieš pridať foto, s dôverou sa obráť na @redakciu , radi ti pomôžu.
@Babucka , fíííha, až 2 plechy si upiekla, mám úprimnú radosť, že až tak chutili :-) dakujem za milú správu.
@Majo51 , to je krásne prekvapenie, už 3.krát a z dvojitej dávky! veľmi pekne dakujem za dobrú správu.
@Mironov , to ma veľmi teší a dakujem za kladné hodnotenie.
@Angelface , aj ty z dvojitej dávky a aj tebe krásne lístkujú :-) spokojný pán manžel, aj syn, to je super! aj ja ti želám všetko dobré a zo srdca dakujem.
@Polygon , to je pre mňa pocta, že si vyskúšal nielen tieto pagáčiky, ale aj väčšinu mojich receptov :-) to ja dakujem tebe, dalšie rp však už nepridávam, čo mi je úprimne ľúto. Nech sa ti darí a dobré varenie prajem!
masbet
Teraz ich pečiem. Dvojitú dávku. Prvý plech úžasný,bude toho viac. Super recept,odkladám KK. Ďakujem zaň. @Pusta1 ste jednička.
redakcia
Komentár od autorky receptu:
@Masbet , to ma veľmi teší :-) z týchto pagáčikov naozaj treba hned dvojnásobnú dávku, múdro si spravila.
dakujem za pochvalu :-)
segi
@Pusta1 (15.12.2014 06:08)
Ako naozaj som nepochopil ten jej komentár. To ako by som pridal recept na vyprážaný syr ale mesto syru si nakrájame mrkvu ,udusíme vo vode a podávame s vatou na odličovanie .

sitina
Dnes som piekla prvý krát v živote oškvarkové pagače a musím povedať že sa vydarili. Recept odporúčam, naozaj sa krasne lístkuju.
strelka
Skusila som ich urobit teraz na Silvestra a boli strasne dobre! Odporucam!
jarmila666
Tento recept na pagaciky je bombovy . Dnes som ich piekla aj sa krasne listkuju super . Odporucam !
jarmila666
Uz dlhsiu dobu peciem pagaciky iba len podla tohto receptu a velka spokojnost ! Vzdy su vynikajuce !




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia