Letná piškótovo-smotanovo-ovocná torta

valeri - fotkavaleri, 28. júna 2010
Letná piškótovo-smotanovo-ovocná torta
Foto: valeri

tieto torty robím najčastejšie v lete, keď je čerstvé ovocie, lebo sú osviežujúce, málo kalorické, ale aj v zime sa dajú pripraviť z mrazeného Zobraziť celý popistieto torty robím najčastejšie v lete, keď je čerstvé ovocie, lebo sú osviežujúce, málo kalorické, ale aj v zime sa dajú pripraviť z mrazeného alebo kompótovaného ovocia a hlavne sú rýchle a jednoduché na prípravu, zvládnu ich aj deti.

30 minút
príprava

Suroviny

3 bal.
3  kelímky
3 ks
1 a 1/2 bal.
trochu




Postup

  1. 1

    Dno tortovej formy o priemere asi 28 cm vyložíme piškótami, 1 ks smotany vymiešame s 1 ks jogurtu a polovicou vanilkového cukru a rovnomerne zalejeme piškóty. Jahody, ak sú veľké, pokrájame na polovicu a poukladáme na smotanu, postup opakujeme 2. x a znovu vrstvu piškót ale tu som zmenila poradie - najprv jahody a navrch smotanu a navrch znovu jahody - už aj ako dekorácia a dozdobila som grankom. Potom na pár hodín do chladničky (najlepšie večer urobiť a ráno k raňajšej káve je akurát, alebo ráno a k poobedňajšej kávičke už bude dobrá. ) P.s. keď máte kakaové piskótky, možete striedať vrstvy, je to chutné aj efektné.

Diskusia k receptu

tinca
@valeri to je podobná torta ako som ja pridala v nedeľu, s malou obmenou len do mojej nejdú jogurty
danusiak
aj ja ju mam prave spravenu ale ties bez jogurtov le zo 4 pochutkovych smotan no je perfektna
valeri
no ved tie jogurty nemusia byt, len mne akosi do mojej tortovej formy je málo na jednu vrstvu jedna smotana, tak som primiešala biely jogurt a osvedčilo sa to. Najlepšie na tejto torte je, že sa nemusí piecť, tým pádom odpadá kopa riadu a roboty .-)),možeme použiť rôzne ovocie a je pritom rýchla a chutná
alennka
Robievam podobnú tortu,ale len z kyslej smotany.Používam 4 - 5 kelímkov, podľa veľkosti formy.Prvá vrstva ostáva biela a do druhej dávam PL kakaa.A keďže sme už všetci dospelí,tak piškóty pokvapkám rumom/alebo kávou../.Samozrejme, že prekladám ovocím.Ale už som to skúšala aj bez ovocia.Jednu vrstvu piškót som poliala silnou kávou s rumom a druhú ovocným sirupom alebo griotkou - jemne.A chutilo.
valeri
@alennka v nedeľu som aj ja robila variantu s marhuľami a rumom :-)). Tu sa dá fantazírovať ...... a keď robím domácu griotku, višne z nej sú tiež eso na takéto niečo ale to je už výlučne len pre dospelákov.
katamama
Dobrý koláč Valika . Páči sa mi ze miesto smotany tam ide jogurt. Ukladám.
valeri
a vôbec to nemení chuť torty, môj syn to dodnes nevie, že dávam aj jogurt, pretože je zásadne proti všetkej " zdravej výžive" :-))), hoci jogurtom riedim vždy aj majonézu do zemiakového šalátu napr.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia