Juhoslovanské koláče slané

vvarecha - bez fotkyvvarecha, 11. mája 2012
Juhoslovanské koláče slané
Foto: vvarecha

POTREBNÉ PRÍSADY 400ml mlieka, 1 kvasnice (40g), 3 PL kryšt.cukru, 500-600g polohr. múky, 2 lyžičky soli, 100ml oleja, Krém: 3/4 Hery, 2 žĺtky, 2 lyžičky Zobraziť celý popisPOTREBNÉ PRÍSADY 400ml mlieka, 1 kvasnice (40g), 3 PL kryšt.cukru, 500-600g polohr. múky, 2 lyžičky soli, 100ml oleja, Krém: 3/4 Hery, 2 žĺtky, 2 lyžičky soli

Suroviny





Postup

  1. 1

    POSTUP PRÍPRAVY Srdce mi nedá, aby som nenapísala recept na tieto koláče v slanej verzii, lebo u nás zasa majú veľký úspech tieto a musím ich robiť na každú oslavu. Takže určite vyskúšajte aj vy, za úspech ručím :o). Cesto je jednoduché a ešte sa mi nestalo, že by mi pekne nenakyslo alebo že by sa mi nejak nevydarili. Dávam ich aj do mrazáku (upečené) a tak si môžeme na nich pochutiť hocikedy aj pri nečakanej návšteve.

  2. 2

    Mlieko zohrejeme dáme do misy, rozmiešame v ňom cukor, kvasnice a 2 PL múky a necháme 10-15 minút postáť. Potom pridáme soľ, olej, postupne pridávame múku a vypracujeme vláčne cesto. Prikryjeme ho a necháme nakysnúť Pripravíme krém: zmäknutú Heru dohladka rozmiešame so žĺtkami a soľou. Ja si niekedy rozdelím krém na polovice a do jednej dám prelisovaný cesnak a robím polovicu koláčov cesnakových.

  3. 3

    Keď je cesto pekne vykysnuté, rozdelíme ho na polovice a každú rozvaľkáme asi na 1 cm. Každú natrieme krémom a zvinieme do rolády. Povrch rolád tiež potireme krémom. pokrájame šikmým rezom na trojuholníky. Posypeme (alebo ja namáčam do misky ) sezamom, príp. makom, rascou alebo hocijakým iným posypom čo máte radi. Poukladáme na suchý plech a pečieme pri 185-190 stup. kým nie sú zlatavé ( najlepšie sú keď ešte len začínajú chytať farbu, keď nie sú ešte úplne hnedé)

Diskusia k receptu




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia