Jesenné cestoviny s tekvicou

diabambulka - fotkadiabambulka, 29. septembra 2012

Výborný, chutný a na prípravu nenáročný spôsob využitia tekvice :-)

6
porcií
15-20 minút
na 170 °C

Suroviny

1 balík / 250g /
500 g
2 PL
2 strúčiky
1 ks
1 lyžička
75 ml
150 g
150 g strúhaný
150 g alebo slaninka / nemusí byť /




Postup

  1. 1

    Cestovinu uvaríme do mäkka-5 minút pred koncom varenia pridáme očistenú na kocky nakrájanú tekvicu a dovaríme spolu. Scedíme a vysypeme do misky. Pripravíme omáčku. Omáčka : Na oleji si orestujeme prelisovaný cesnak, pridáme na kocky nakrájané údené mäsko, lúpané a nakrájané paradajky, vegetu, soľ, mleté čierne korenie, bazalku a vodu. Dusíme 10 minút. Následne hotovú omáčku zmiešame s uvarenými cestovinami s tekvicou. Cestovinky preložíme do zapekacej misky, alebo na plech. Posypeme syrom, prípadne nakrájanou šunkou, alebo slaninkou a zapekáme 15-20 minút.

    Jesenné cestoviny s tekvicou - obrázok 1
  2. 2

    Dobrú chuť :-)))

Diskusia k receptu

jokin
Vypadá to pekne a chutne ukladám.
bubrienka1
dnes som z polovičky tekvice spravila "moje" - "Jesenné kuracie prsia trochu inak" a polovica tekvice sa ocitla v chladničke...práve som hľadala nejaký recept na ďalšie využitie tekvice... je to určite fantastické, cez týždeň tieto cestoviny uvarím...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia