Jesenné tekvicové lievance

sandriw - fotkasandriw, 26. októbra 2014
Jesenné tekvicové lievance
Foto: sandriw

Jeseň v plnom prúde, tekvice všade, kde sa len človek pozrie... Tak som vyhrabala niečo zo svojho receptového archívu... mňam :3 Viac na: www.facebook.com/whiskitmixit

Suroviny

1 1/4 hrnčeka
3 PL
2 ČL
2 ČL
1/4 ČL
1 hrnček
6 PL uvarená
2 PL roztopené
1 ks




Postup

  1. 1

    Tekvicu si uvaríme domäkka a rozmačkáme. Zmiešame všetky suché suroviny. Zmiešame tekuté suroviny. Vmiešame tekuté suroviny do suchých a poriadne vymiešame. Lievance pečieme na slabom ohni na jemne vymastenej panvici do zlatohneda. Polejeme karamelovým „toppingom“ a posypeme práškovým cukrom.

  2. 2

    Základom úspechu dokonalých lievancov je piecť ich na slabom až strednom ohni (keď dáme viac cukru, tak je lepší slabší plameň, lebo sa to rýchlejšie pripeká). Panvicu len jemne vytrieme olejom a potierame jen po každom 2 – 3 lievaci. Lievance sú súce na obrátenie, keď sú kraje už trošku upečené a po povrchu sa objavia bublinky.

Diskusia k receptu

terinka55
Krásne naaranžované. Určite aj skvelo chutia. Hoci nie som "milovníčkou"
sladkého, Tvoj recept sa mi páči.
zornicka5
Mám doma len tekvicu hokkaido...myslíš, že ju na lievance môžem použiť?
sandriw
@zornicka5 : Samozrejme. Mám taký tichý pocit, že ja som ju použila tiež. V podstate akákoľvek tekvica na pečenie je vhodná ;)





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia