Jablčník s penou

heureka - bez fotkyheureka, 30. januára 2012
Jablčník s penou
Foto: heureka

Chcela som robit Tarte Tartin.Potom som rozmyslela,ze co s bielkami,tak som pripravila takto. Táto je malá dávka,na maly plech.18x26 cm. Robila som len polovicnú Zobraziť celý popisChcela som robit Tarte Tartin.Potom som rozmyslela,ze co s bielkami,tak som pripravila takto. Táto je malá dávka,na maly plech.18x26 cm. Robila som len polovicnú dávku.

2
porcie
40 minút
príprava

Suroviny

25 dkg
12,5 dkg
2-3 PL
2 ks
1/4 KL
podla potreby
stípku
4-5 ks
 (skoricovy cukor)
2 ks




Postup

  1. 1

    Najprv urobím cesto a odlozíme na 15 minút do chladnicky. Ocistene,nakrájané jablká na cukru skaramelizujeme a pecieme na panvici(co mozeme dat do rúry). Potom rozvalkáme cesto,prikrijeme jablko a v predhriatej rúre upecieme. Zákusok vyklopíme na tálcku a dáme na jablká vyslahany bielok.( Mozete dat este do rúry na pár minút,ale len susit!!)

Diskusia k receptu

afataga
vyzera dobre len nerozumiem, ze vylejeme na tacku
gabikapb
Páči sa mi, ja sa chcem spýtať, kyslú smotanu do cesta? ďakujem
zuzanakovalcikova
To je len mala chybicka podla mna:)Pani Heureka chcela napisat vyklopime:)Fakt nieje co riesit kolacik vyzera vyyyborne a to je zaklad:)))
pacik
Ďalší dobrý jablčník, večer upečiem :-)
salinka
Zbiehaju sa mi slinky. Ukladam. Kedy stihas varit a piect tolko dobrot?
heureka
Dakujem,uz som opravila,kolác vyklopíme.
A kyslú smotanu dáme do cesta.
Nie naraz som ich piekla,postupne.Len teraz som zverejnila.
sneica
vyzera chutne a pekne ...jablkove u nas mozme akekolvek...:)



SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia