Cuketové krúžky vyprážané fotorecept

dorisa - fotkadorisa, 13. augusta 2011
Cuketové krúžky vyprážané (fotorecept)
Foto: dorisa

Dnes som mala na obed vyprážanú cuketu.

2
porcie
20 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

 na vyprážanie




Postup

  1. 1

    Pripravila som si cuketu.

    Cuketové krúžky vyprážané (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Ošúpeme a zbavíme cuketu jadierok. Nakrájame na kolieska cca 1cm hrubé. Posypeme ich bylinkovou soľou, novým korením mletým a necháme odležať.

    Cuketové krúžky vyprážané (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Keď je odležaná, zlejeme vodu, ktorú cuketu pustili.

    Cuketové krúžky vyprážané (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pripravíme si suroviny na trojobal.

    Cuketové krúžky vyprážané (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    jednotlivé kúsky cukety obaľujeme, najprv v múke...

    Cuketové krúžky vyprážané (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    ...potom v rozšľahanom vajci( ja som pridala soľ a trocha mlieka)

    Cuketové krúžky vyprážané (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    ... nakoniec strúhanke.

    Cuketové krúžky vyprážané (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Takto obalíme všetky kúsky.

    Cuketové krúžky vyprážané (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Potom ich vyprážame na panvici na rozpálenom oleji.

    Cuketové krúžky vyprážané (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    K cuketám som uvarila zemiaky s maslom a petržlenovou vňaťou.

    Cuketové krúžky vyprážané (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    K jedlu som spravila šalátik, z uhorky, paradajky, cibule, cvikle, poliaty jablkovým octom, olivovým olejom a osolený.

    Cuketové krúžky vyprážané (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    Vypražené cukety dávame na kuchynskú utierku papierovu, aby vysala prebytočný tuk z vyprážania.

    Cuketové krúžky vyprážané (fotorecept) - obrázok 12
  13. 13

    Dobrú chuť.

Diskusia k receptu

danculka
mala si dobrý obed,u nás bolo,zbytky z týždňa a za tým,dezert z mrazničky,vymenila by som za tvoj :))))
katkaszaboova
Mňam, milujem zeleninové jedlá, hlavne vyprážané, zapečené a na spôsob placiek, tie môžem donekonečna :-)
hubata
Vyprážaná cuketa, mladá tekvica alebo patizón je vždy mňam. A ako vidím tak sa na obrázky dostala aj moja hokaidó.
zdezda
:-)peknú cuketu si mala, aké veľké kolesá si urobila, ja keď takto niečo vysmážam, vždy urobím aj kolieska z cibule, tú môžem so všetkým:-)
zemiačky s vňaťkou = veľké mňaaaam
marcy
karfiol,ani brokolicu nevyprážam,ale cuketku ľúbim
sylvinka
robíme si vyprážanú cuketku podobne,len do vajíčka pridávam ešte zo dva-tri roztlačené strúčiky cesnaku.
hubarka35
mnám robiš mi chute doriska,v pondelí asi urobim cuketku,nemám čas zajtra....varit narýchlo treba-ideme na oslavu a čalamádu chcem robit.....
cica2
výborný obed a ten šalátik k tomu, mňam:) Ďalší tvoj krásny recept!
hanach
šalátik nepoznám ale vyzerá výborne a určite aj tak chutí. inšpirujem sa tvojou fotografiou . dík
dorisa
@hanah , to som improvizovala, čo som mala doma, to som nakrajala, nastuhala...a bolo to fajné. Ďakujem za komentár, aj @cica2.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia