Čučoriedkový sen v mandliach

niahalko - fotkaniahalko, 31. mája 2014
Čučoriedkový sen v mandliach
Foto: niahalko

Recept na tento koláčik som našla náhodne na anglickej stránke, a môžem ho len odporučiť. Jednoduchý, výborny zákusok, keďže máme momentálne sezónu jahôd kľudne Zobraziť celý popisRecept na tento koláčik som našla náhodne na anglickej stránke, a môžem ho len odporučiť. Jednoduchý, výborny zákusok, keďže máme momentálne sezónu jahôd kľudne môžme čučoriedky nahradiť jahodami, či iným ovocím:) Ingrediencie nepridávam v gramoch ale na šálky.

20 minút
príprava
50 minút
na 180 °C

Suroviny

1 a pol šálky
3/4 šálky
3/4 šálky
2 lyžičky
3/4 lyžičky
3/4 šálky (orechy)
2 a 3/4 šálky
1 a pol šálky
 na posypanie




Postup

  1. 1

    Predhrejeme si rúru na 180-190°C (každá pečie inak) a vyslieme si formu papierom na pečenie.

  2. 2

    Vo veľkej mise pomocou elektrického mixera vymiešame maslo s cukrom, až kým nebude mať krémovu konzistenciu. Pridáme soľ, vanilku a poriadne premiešame. Zmes mandlí/orechov a hladkej múky prisypeme do misky a mixerom šľaháme na najnižšej rýchlosti, len kým nevznikne hladké cesto do formy. Cesto rozdelíme na dve polovice. Jednu zabalíme do potravinárskej fólie a odložíme do chladničky na cca. 30 minút. Druhú polovicu si dáme do formy na pečenie a vložíme do rúry.

  3. 3

    Pečieme približne 20 minút, len kým okraje jemne nezhnednú. Po vybrati z rúry cesto natrieme čučoriedkovým džemom, pekne rovnomerne (džemom nemusíte šetriť:D podľa chuti, najlepší je ten kde su aj kúsky čučoriedok). Vyberieme z chladničky druhu polovicu cesta a rozdrvíme ho po celej ploche koláča(ako tvarohový strúhaný). Kolač vložíme naspäť do rúry a pečieme do zlatista dalších 30 minút. Po vybratí ho môžme posypať práškovým cukrom na dochutenie kyslejších čučoriedok. Dobrú chuť! :)

Diskusia k receptu




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia