Foto: eraserhead
6
porcií
porcií
10 minút
príprava
príprava
40 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
Černice umyjeme a dáme na spodok formy na pečenie. Formu na pečenie vystelieme mokrým pečiacim papierom ktorý vytvarujeme. Černice nedávame úplne ku krajom, necháme medzeru asi 2cm
-
2
Vajíčka vymiešame s cukrom, potom za stáleho miešania pridáme preosiatu múku, kypriaci prášok, kôru z citróna a rozpustené a vychladnuté maslo. Vymiešame na kompaktnú zmes. Zvyšok černíc prepasírujeme, prípadne rozmačkáme v rukách a zamiešame do cesta.
-
3
Cesto vylejeme na černice.
-
4
A zarovnáme. Dáme piecť do rúry vyhriatej na 180°C a 40 minút.
-
5
Po upečení a vychladnutí koláč otočíme spodkom nahor.
Diskusia k receptu