FOTORECEPT: Hokkaido koláč z orechovo-vločkového cesta
stredná
náročnosť
ingrediencie
Cesto
100
g
ovsené vločky
50
g
vlašské orechy
70
g
maslo
2
PL
trstinový cukor
1
KL
jablkový ocot
2
PL
slivkový lekvár
Náplň
1
ks
tekvica hokkaido
200
g
biele tofu
1
ks
banán
2
PL
med
orechy na ozdobu
postup
1.
Najskôr si spracujeme cesto. Ovsené vločky a orechy rozmixujeme na hladký prášok, pridáme maslo, cukor, ocot a spracujeme rukami alebo v robote tuhé cesto.
2.
Tortovú formu s priemerom 20 cm vymastíme a natlačíme do neho cesto. Okraje zdvihneme, aby nám náplň nevytiekla. Dáme piecť do rúry na 10 minút pri teplote 180 stupňov.
3.
Na náplň si v mixéri zmiešame uvarenú tekvicu, tofu syr, med/cukor a banán.
4.
Ak sa nám bude zdať náplň málo sladká, pridáme viac medu. Ak bude zase naopak príliš riedka, zahustíme pomletými orechami alebo solamylom (stačí 1 PL).
5.
Po 10-tich minútach natrieme na cesto lekvár.
6.
Na lekvár vylejeme hotovú plnku.
7.
Vrch ozdobíme orechami a dáme znovu zapiecť na 20 minút. Pečieme pri teplote 200 stupňov.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.