Krémová fazuľová polievka
4
porcie
nízka
náročnosť
ingrediencie
120
g
biela fazuľa
80
g
koreňová zelenina
30
g
maslo
30
g
hladká múka
20
g
cibuľa
2
ks
cesnakové strúčiky
1
KL
mletá červená paprika
podľa chuti
soľ, majorán
postup
1.
Fazuľu zalejeme studenou vodou a necháme stáť do druhého dňa. Na druhý deň ju uvaríme do mäkka, pretrieme, rozriedime odvarom z koreňovej zeleniny, osolíme, zahustíme svetlou zápražkou pripravenou s cibuľou a dobre povaríme.
2.
Nakoniec pridáme trochu majoránu, rozotretý cesnak a mletú papriku. Podávame s chlebom. Mäkkú zeleninu môžme pretrieť do polievky.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.