Zemiakové krokety s údeným mäsom
4
porcie
nízka
náročnosť
ingrediencie
35
dkg
zemiak
12
dkg
hrubá múka
1
dkg
droždie
15
dkg
údené mäso
4
dkg
hrubá múka
1
ks
vajce
8
dkg
strúhanka
20
dkg
masť na vyprážanie
postup
1.
V kožke uvarené zemiaky olúpeme a teplé pretrieme.
2.
Pridáme k nim múku, vykysnuté droždie, vajce, soľ a na doske vypracujeme cesto.
3.
Cesto rozvaľkáme na hrúbku 0,5 cm a naznačíme kolieska.
4.
Na kolieska položíme kôpky zomletého údeného mäsa, prikryjeme vykrojenými kolieskami, okraje popritláčame a vykrojíme.
5.
Krokety obalíme postupne v múke, vajci a strúhanke.
6.
Vyprážame ich v horúcej masti z oboch strán dozlatista.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.