Pridať recept

Zemiakové krokety s údeným mäsom

ingrediencie

35 dkg
zemiak
12 dkg
hrubá múka
1 dkg
droždie
15 dkg
údené mäso
4 dkg
hrubá múka
1 ks
vajce
8 dkg
strúhanka
20 dkg
masť na vyprážanie

postup

1.

V kožke uvarené zemiaky olúpeme a teplé pretrieme. 

 
2.

Pridáme k nim múku, vykysnuté droždie, vajce, soľ a na doske vypracujeme cesto.

3.

Cesto rozvaľkáme na hrúbku 0,5 cm a naznačíme kolieska.

4.

Na kolieska položíme kôpky zomletého údeného mäsa, prikryjeme vykrojenými kolieskami, okraje popritláčame a vykrojíme.

5.

Krokety obalíme postupne v múke, vajci a strúhanke. 

6.

Vyprážame ich v horúcej masti z oboch strán dozlatista.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Zemiaky varíme každý deň, ale toto je to, čo ste vždy robili zle
Zemiaky varíme každý deň, ale toto je to, čo ste vždy robili zle
Zemiaky dokáže uvariť každý - alebo si to aspoň myslíte! Ale je veľa vecí, ktoré môžete robiť zle...
Príprava zemiakových placiek
Zemiaky vám už nikdy nesčernejú! 9 geniálnych trikov, ktoré zaručia vždy perfektný výsledok, o týchto ste určite ešte nepočuli
Chystáte sa pripravovať placky, halušky či iné zemiakové pochúťky a chcete sa vyhnúť sčernaniu zemiakov? Tak...
Najčastejšia chyba pri varení zemiakov: Vkladáte zemiaky do studenej alebo vriacej vody?
Najčastejšia chyba pri varení zemiakov: Vkladáte zemiaky do studenej alebo vriacej vody?
Možno si myslíte, že varenie zemiakov je jednou z najjednoduchších kulinárskych úloh? Budete prekvapení, keď...
Zozelenenie zemiakov
Pozrite sa, či ich nemáte doma: Stačí hrubšia šupka? Je to mýtus! Zelené zemiaky sú jed
Všetci máme radi zemiaky. Ak nie varené, tak v podobe pečených, zemiakových placiek alebo hranolčekov. Ukazuje...
Mladé zemiaky a skoré zemiaky nie sú to isté. Ako ich rozlíšiť?
Mladé zemiaky a skoré zemiaky nie sú to isté. Ako ich rozlíšiť?
Pre mnohých ľudí nie je nič lepšie ako mladé zemiaky na obed doplnené šalátom a reďkovkami so smotanou...