Pridať recept

Kyjevská kotleta

ingrediencie

250 g
kurča
20 g
maslo
30 g
olej
10 g
hladká múka
1 ks
vajce
25 g
strúhanka
3 g
soľ

postup

1.
Z očisteného a umytého kurčaťa odrežeme prsia spolu s krídlom a stehnom, ktoré čiastočne vykostíme.
 
2.
Prsia a stehná nakrojíme tak, aby vznikol rezeň, ktorý zľahka naklepeme a osolíme, do stredu vložíme stuhnuté maslo, obalíme múkou, vajcom, preosiatou strúhankou a rýchlo vypražíme v rozohriatom oleji z obidvoch strán do červena.
3.
Podávame so zemiakovou kašou a s miešaným kompótom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
TOP
Dokonalé rezne
Toto je dôvod, prečo majú v reštauráciách vždy krásne mäkké a šťavnaté rezne, geniálny trik! Recepty na najlepšie nedeľné rezne
Hľadáte inšpiráciu, čo dnes uvariť? Je nedeľa a voľba je jasná! Vyberte si z našej bohatej ponuky receptov...
Aký olej je najlepší na vyprážanie?
Zapamätajte si tieto rady: Viete, aký olej je najlepší na vyprážanie? Tento jeden na to určite nepoužívajte!
Aký olej je na vyprážanie najvhodnejší a aký použiť, aby bolo jedlo chutnejšie a zdravšie? A ktorý olej...
Kuracie rezne
Kuracie rezne – klepať alebo neklepať?
Radi si pochutnávate na kuracích rezňoch? Niektorí si radšej doprajú túto hydinovú alternatívu oproti...
Najhoršia chyba pri vyprážaní! Toto môže zničiť celé jedlo, robí ju však mnoho ľudí
Najhoršia chyba pri vyprážaní! Toto môže zničiť celé jedlo, robí to však stále mnoho ľudí
Smaženie nepatrí medzi najzdravšie spôsoby tepelnej úpravy, ale zdá sa, že je najjednoduchšie. Ide o konečný...
Holandský rezeň
Mleté mäso, vajce, syr a chutnejšie rezne ste nejedli! Zabudnite na klasické rezne a pripravte si HOLANDSKÉ, sú rýchle, šťavnaté a vôbec nie mastné
Jednoduché, mäkké a úžasne šťavnaté! Vymeňte obľúbenú klasiku a nebudete ľutovať, rozplývajú sa na jazyku.
TOP
Záhada okolo pôvodu slávneho viedenského rezňa: Rakúsku gastronomickú ikonu zrejme vymysleli starobylí Rimania
Záhada okolo pôvodu slávneho viedenského rezňa: Rakúsku gastronomickú ikonu zrejme vymysleli starobylí Rimania
Jeho vôňa mnohým pripomína klasický nedeľný obed a bez neho sa nezaobíde azda žiadna významná rodinná...