FOTORECEPT: Zapekaný karfiol so syrom
30
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
ks
karfiol
6
ks
vajce
200
g
tvrdý syr
majoránka
soľ
olej
postup
2.
Umytý karfiol rozdelíme na ružičky. Vložíme do hrnca, zalejeme studenou vodou, osolíme a dáme variť.
3.
Uvarený karfiol vyberieme. Vložíme na panvicu s rozohriatym olejom.
4.
Popučíme na menšie kúsky, aby sme nemali veľké kusy.
5.
Ale nie na kašu. Podusíme, aby sa nám vyparila prebytočná voda.
6.
Zatiaľ si do hrnčeka rozbijeme vajíčka. Vajíčka osolíme a okoreníme majoránkou.
12.
Zatiaľ si nastrúhame syr nahrubo. Môže byť aj iný tvrdý syr napr. Eidam.
15.
Zakryjeme pokrievkou a necháme syr roztiecť.
17.
Podávame so šťuchanými zemiakmi, zemiakmi, či zemiakovou kašou.
18.
Dobrú chuť.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.