Pridať recept

Parené buchtičky

ingrediencie

1 kg
polohrubej múky
2 dl
mlieka
5 dkg
droždia
štipiek
cukru
štipiek
soli
lekvár
orechy, mak

postup

1.
Mlieko dáme do hrnčeka, prihrejeme ho, pridáme malú lyžičku cukru a droždie. Necháme nakysnúť kvások. Kvások, cukor a soľ pridáme k múke a zamiesime cesto. necháme nakysnúť.
 
2.
Keď cesto nakysne nakrájame ho na rovnaké štvorce (cca 10x10 cm). Na štvorce pridáme hustý lekvár a zabalíme ho. Dáme na paru asi na 10 min. Keď sú buchty hotové posypeme ich pomletými orechmi alebo makom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Parené buchty so slivkovým lekvárom
Najlepšie recepty na PARENÉ BUCHTY: Sýty obed či sladká večera, ktorej nik neodolá
Parené buchty sú vždy príjemným spestrením. Majú nostalgický nádych babičkinej kuchyne, predstavujú...
Kysnuté buchty s vanilkovou omáčkou
Sladké letné prekvapenie ako od babičky – pripravte si parené buchty
Prázdniny u babičky sa vždy spájali s našimi tradičnými obľúbenými dobrotami. Na tanieri nikdy nemohli...
TOP
Ikona rakúskych zjazdoviek: Čím sa Germknödel líši od našich parených buchiet?
Ikona rakúskych zjazdoviek: Čím sa Germknödel líši od našich parených buchiet?
Pozná ho azda každý milovník alpských zjazdoviek. Tradičná rakúska knedľa Germknödel zasýti každého...