Kysnuté zemiakové palacinky
4
porcie
30
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
200
g
zemiaky
300
g
hladká múka
20
g
droždie
20
g
cukor
30
g
masť
250
ml
mlieko
1
ks
vajce
podľa chuti
soľ
podľa chuti
voda
postup
1.
Zemiaky dáme uvariť v šupke v osolenej vode, po vychladnutí ich ošúpeme a prepasírujeme.
2.
Mlieko mierne zohrejeme a pridáme cukor. Do misky nasypeme múku, urobíme v strede jamku, do ktorej nalejeme časť teplého mlieka a rozdrobíme droždie. Necháme vykysnúť.
3.
Pridáme mlieko, vajíčko, masť a štipku soli a dobre vymiešame. Necháme v teple vykysnúť a potom pečieme hrubšie palacinky.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.