Hustá kapustová polievka
80
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
700
g
kapusta kyslá aj s nálevom
2
ks
cibuľa
4
strúčiky
cesnaku
2
PL
mletá červená sladká paprika
2
PL
vegeta
1
PL
polievkového korenia
1
KL
mletá rasca
300
g
údené mäso
200
g
údená klobása
500
g
zemiaky
4
PL
olej
2
PL
cukor
soľ podľa potreby
voda
postup
1.
Na oleji speníme na kocky pokrájanú cibuľu s pretlačeným cesnakom. Stiahneme z ohňa, pridáme ml. červenú papriku, vegetu, polievkové korenie, mletú rascu a zalejeme vodou a osolíme.
2.
Kapustu dáme do misky, zalejeme trochou vody. Potom ju vyžmýkame a posekáme. Vodu, v ktorej bola kapusta nevylejme, ešte ju použijeme. Posekanú kapustu vložíme do základu.
3.
Mäso a klobásu pokrájame a pridáme do polievky asi po pol hodine varenia kapusty. Uvaríme do mäkka. Ochutnáme, keď nieje dosť kyslá, pridáme vodu s kapusty, čo sme odložili.
4.
Zemiaky uvaríme v slanej vode zvlášť. V kyslom prostredí sa ťažšie uvaria. Do polievky ich pridáme až na záver. Hotovú polievku netreba zahustiť, je dostatočne hustá. Dochutíme cukrom.
Podobné recepty
Nikdy ju nedávajte do vývaru! Zmení chuť, farbu a nebude ani lepší. Aj napriek tomu ju mnoho ľudí používa
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.