Černicový džem
4
porcie
90
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
kg
černice
kyselina citrónová
500
g
želírovací cukor
postup
1.
Černice umyjeme a necháme ich odkvapkať. Pripravíme si poháre na zaváranie tak, že ich najskôr umyjeme a potom vypláchneme vriacou vodou, aby boli sterilné.
2.
Ovocie pokrájame na malé kúsky alebo ich rozmixujeme. Potom ho vložíme do väčšieho hrnca, prisypeme želirovací cukor, dôkladne premiešame a za stáleho miešania privedieme džem k varu.
3.
Budeme variť približne 5 minút. Na tanier kvapneme trošku džemu, aby sme zistili či správne tuhne. V prípade, že netuhne dobre pridáme trošku kyseliny citrónovej.
4.
Džem dávame do dobre umytých pohárov, potom ich poriadne uzatvoríme a otočíme ich dnom nahor. Takto uložené ich necháme aspoň 30 minút.
Podobné recepty
Toto je dôvod, prečo je moje mäso vždy tak lahodné a jemné ako masielko! Do marinády dajte túto surovinu navyše
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.