Biela kulajda
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
liter
voda
500
g
zemiaky
1
ks
cibuľa
2
šálky
čerstvé huby
2
PL
maslo
3
PL
hladká múka
1/2
liter
kyslá smotana
podľa chuti
ocot
trochu
rasca
1
kocka
masox
podľa chuti
soľ
3
ks
vajce
trochu
kôpor
postup
1.
Cibuľu nakrájame nadrobno a v hrnci na kúsku masla opražíme, až zosklovitie. Zalejeme ju vodou, pridáme na kocky nakrájané zemiaky, rascu, pokrájané huby, ochutím masoxom a uvaríme domäkka.
2.
Z masla a múky pripravíme zápražku, vmiešame ju do polievky a povaríme. Pridáme vlažnú kyslú smotanu, premiešame, dochutíme octom a soľou a zoberieme z ohňa.
3.
Jedno vajce uvaríme na mäkko. Dve vajcia rozšľaháme a vlejeme do horúcej polievky. Dôkladne rozmiešame, aby sa netvorili hrudky.
4.
Nakoniec pridáme trochu kôpru a na polky rozkrojené vajce uvarené na mäkko.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.