FOTORECEPT: Jablková bezvaječná torta s tofu krémom
12
porcií
20
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
Cesto
500
g
nastrúhané jablko
350
g
špaldová múka jemne mletá
150
g
trstinový cukor
10
PL
olej
1/2
KL
škorica mletá
1
ks
kypriaci prášok do pečiva
2
PL
karob
Plnka
1
kg
biele tofu
1
dl
voda
150
g
trstinový cukor
100
g
horká čokoláda
100
g
orechy
1/2
ks
vanilkový puding
Na ozdobu
100
g
horká čokoláda
čerstvé ovocie
mandle
postup
1.
Najskôr si upečieme cesto. Všetky sypké suroviny (múka, prášok do pečiva, škorica, cukor, karob) zmiešame vo väčšej miske.
2.
Jablká očistíme a nastrúhame najemno.
3.
Postrúhané jablká pridáme s ostatným surovinám.
4.
Tortovú formu (priemer 26 cm) vymažeme maslom a vysypeme múkou. Cesto dáme do formy a pekne uhladíme.
5.
Pečieme pri teplote 180 stupňov 20 min.
6.
Vychladnuté cesto rozrežeme na dve tenké pláty.
7.
Na plnku si najskôr nasekáme nadrobno čokoládu s orechami.
8.
Tofu krém preložíme do misky (šťavu z obalu vylejeme), pridáme vodu, cukor a ponorným mixérom alebo v kuchynskom robote rozmixujeme na hladkú kašu. Je potreba krém vymiešať celkom dohladka.
9.
Keď máme tofu rozmixované, pridáme k nemu pudingový prášok a ešte krátko mixujeme. Nakoniec primiešame čokoládu a orechy.
10.
Polovicu krému namažeme na plát cesta a prikryjeme druhým plátom. Druhú polovicu natrieme na vrch torty a boky.
11.
Čokoládu nasekáme a obalíme ňou boky torty.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.