Jablkové rezy
8
porcií
stredná
náročnosť
ingrediencie
4
ks
vajce
150
g
kryštálový cukor
200
ml
vlažná voda
150
ml
olej
220
g
polohrubá múka
1
balíček
kypriaci prášok do pečiva
štipiek
soľ
1
pohár
jablkový kompót
Jablkový krém
50
g
puding zlatý klas
250
g
maslo
200
g
práškový cukor
Vanilkový krém
300
ml
mlieko
1
balíček
vanilkový puding
Čokoládová poleva
120
g
čokoláda na varenie
80
g
stužený tuk
postup
1.
Vajíčka vyšľaháme s kryštálovým cukrom na hladkú penu. Za stáleho miešania prilejeme vodu, olej a vyšľaháme hustú hmotu. Po troche pridávame múku zmiešanú s kypriacim práškom a soľou. Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech a pečieme v stredne vyhriatej rúre.
2.
Šťavu z kompótu dolejeme približne 300 ml vody, rozmiešame v nej zlatý klas a uvaríme hustú kašu. Necháme ju vychladnúť a potom do nej vmiešame nadrobno nakrájané jablká, maslo a cukor. V druhom hrnci si uvaríme vanilkový puding podľa návodu na obale.
3.
Upečené cesto vyberieme z rúry, necháme ho vychladnúť a natrieme ho jablkovým krémom. Zarovnáme, vylejeme naň vanilkový puding a koláč dáme stuhnúť do chladničky. Až keď bude stuhnutý ho môžeme poliať čokoládovou polevou, ktorú si pripravíme vo vodnom kúpeli.
Podobné recepty
Už nikdy vám neprasknú! Toto tajomstvo poznajú iba skúsení kuchári, urobte grilované klobásy bez prasklín, krásne chrumkavé a vždy chutné
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.