Marhuľový koláč s marcipánom
90
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
250
g
múka
75
g
cukor
5
PL
mlieko
5
PL
olej
125
g
nízkotučný tvaroh
1/4
liter
mlieko
3
KL
prášok do pečiva
50
g
mandle
1/2
balíček
vanilkový puding
50
g
mandľové lupienky
100
g
marhuľový džem
750
g
marhuľa
postup
1.
Tvaroh, ktorý nám dobre odkvapkal, zmiešame s mliekom, jednou lyžicou cukru a olejom. Do múky vysypeme prášok do pečiva a polovicu zmesi dáme do tvarohu.
2.
Druhú polovicu múky použijeme s marcipánom: rozmiešame 4 lyžice mlieka s pudingovým práškom, škrobovou múčkou a s cukrom, ktorý nám prevýšil. Zvyšné mlieko privedieme do varu, prilejeme do neho puding, ktorý je rozmiešaný a necháme prejsť varom. Potom dáme nabok z ohňa a vmiešame marcipánovú masu, do vtedy kým sa nerozpustí. Rúru si zohrejeme na 200°C a plech potrieme olejom.
3.
Na plech prenesieme rozváľkané cesto, na ktoré rozotrieme vychladnutý puding s marcipánom. Na povrch poukladáme marhule. Budeme piecť na spodnej priečke rúry asi 45 minút. Potom koláč potrieme marmeládou, ktorú sme nahriali a posypeme koláč mandľovými lupienkami.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.