Dusené hovädzie na kapuste
nízka
náročnosť
ingrediencie
600
g
hovädzia lopatka
1
ks
cibuľa
1
ks
červená hlávková kapusta
1
PL
kryštálový cukor
1,5
dl
červené víno
1
ks
bobkový list
trochu
celá škorica
1
PL
citrónová šťava
4
PL
olej
podľa chuti
soľ
trochu
mleté čierne korenie
trochu
rasca
postup
1.
Na panvici rozpálime olej. Opražíme nadrobno pokrájanú cibuľku a potom pridáme na kocky pokrájané hovädzie mäso, ktoré okoreníme, posypeme rascou. Za stáleho miešania opražíme. Potom prikryjeme a na miernom ohni dusíme vo vlastnej šťave.
2.
Dusíme kým sa väčšina šťavy ne vydusí. V panvici zkaramelizujeme cukor, pridáme kapustu pokrájanú na tenké rezance a za stáleho miešania chvíľku pražíme.
3.
Potom ju podlejeme červeným vínom, osolíme, pridáme bobkový list, škoricu a krátko dusíme. Na kapustu rozložíme mäso, zmes podlejeme troškou vody a dusíme domäkka.
4.
Podávame so zemiakovými knedlíkami.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.