FOTORECEPT: Orechovo karamelový koláč
20
porcií
65
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
cesto
500
g
hladká múka
200
g
práškový cukor
2
ks
vajce
200
g
maslo
2
PL
med
2
PL
sódy bikarbóny vymiešanej v 2 PL mlieka
Orechová zmes
350
g
nasekaných orechov
80
g
práškový cukor
120
g
maslo
3
PL
med
Krém
3
dl
mlieko
1/2
PL
hladká múka
1/2
PL
solamyl
100
g
cukor
250
g
maslo
1
ks
vanilkový cukor
1
dl
rum
postup
1.
Ja si vždy najprv urobím hustú kašu, ktorú nechám vychladnúť. Mlieko, cukor, múku a solamyl vymiešame na hustú kašu.
2.
Potom si pripravíme cesto. Zo surovín si vyrobíme cesto.
3.
To rozdelíme na dve časti a vyvaľkáme na obdľžniky. Moje sú nerovnomerné čo vôbec nevadí lebo po upečení ich môžte zrezať alebo ich necháte tak a s plnkou naplnený koláč len po bokoch zrežete.
4.
Jeden plát dáte piecť na 15 minút na 170 stupňov a na druhý si zatiaľ urobíte orechovú plnku.Na panvicu si dáte orechy, maslo,cukor a med a premiešavate dokiaľ sa Vám to nerozpustí. Ešte horúce dáte na druhý plát. Prvý plát vyberiete z rúry a dáte piecť druhý plát s orechovou plnkou.
5.
Prvý plát polejeme rumom a na plát natrieme plnku. Maslo si vymiešame s vanilkovým cukrom. Postupne pridávame do masla vychladnutú kašu.
6.
Plát sme pokvapkali rumom, natreli krémom a teraz je pred nami najťažšia úloha. Ja som si plát s orechmi prepolila na štyri časti a po jednej časti prenášala na krém.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
plotas
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.