FOTORECEPT: Ražné bagetky s olivami a rozmarínom
4
porcie
100
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
270
g
ražná múka
1
KL
sušené droždie
1,5
PL
olivový olej
170
ml
vlažná voda
1
KL
soľ
1
KL
cukor
1
KL
rozmarín
50
g
čierne olivy
voda na potretie
postup
1.
V pekárničke, kuchynskom robote alebo ručne spracujeme cesto. K vode a oleji prisypeme múku s droždím a vypracujeme tuhšie cesto. Nakoniec pridáme do cesta rozmarín a olivy nakrájané na štvrtiny.
2.
Cesto necháme hodinu vykysnúť.
3.
Vykysnuté cesto rozdelíme na 4 časti, vytvarujeme z nich bagetky a ak máme, vložíme ich do foriem na to určených. Ak nemáme bagetkové formy, vytvarované pečivo iba uložíme na plech. Priečne ich niekoľkokrát prerežeme nožom a potrieme vodou. Pečieme pri teplote 180 stupňov 40 min.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.