Hruškový koláč
10
porcií
85
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
4
ks
vajce
200
g
cukor
1
balíček
vanilínový cukor
100
g
čokoláda
125
g
maslo
1
dl
mlieko
1/2
dl
olej
300
g
polohrubá múka
1
ks
kypriaci prášok do pečiva
8
ks
hrušky
100
g
čokoláda na záverečné poliatie zákusku
postup
1.
Očistíme si hrušky a odložíme si ich nabok, ešte sa nám zídu. Rozpustíme si maslo (do cesta ho budeme pridávať, až keď bude vlažné) a samostatne aj čokoládu - tiež pôjde ku zmesi chladnejšia.
2.
Vymixujeme si vajíčka s cukrom a vanilkovým cukrom do peny, pridáme roztopenú čokoládu a roztopené maslo, zamiešame, pokračujeme s priliatím mlieka a oleja, opatrne prehabarkujeme a postupne po lyžiciach zašľahávame múku zmiešanú s práškom do pečiva.
3.
Nalejeme do vymastenej a vysypanej formy - alebo proste a jednoducho vyloženej papierom na pečenie, navrch naukladáme hrušky a pečieme na 175°C závisle od formy (na plechu sa vraj pečie 20 minút, v okrúhlej tortovej forme to však trvalo hodinu). Každopádne, aj tak každá rúra pečie inakšie, tak to treba otestovať:)
4.
Keď je koláč hotový, tak ho ešte prelejeme ďalšou roztopenou čokoládou a kým ho krájame, snažíme sa udržať zvyšnými končatinami zákuskuchtivých stravníkov čo najďalej, nech ich nedorežeme. Pravdaže, k teplému koláču sa hodí kakao alebo zmrzlina. Rada - tá zmrzlina bude lepšia:)
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.