Pridať recept

FOTORECEPT: Uhorské bravčové mäso

4
porcie
150
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

700 g
bravčového stehna
1 ks
cibuľa
podľa chuti
mletá červená paprika
podľa chuti
soľ
1 konzerva
drvené paradajky
podľa chuti
tvrdý syr
podľa chuti
diétna saláma
3 strúčiky
cesnaku
2 tégliky
šľahačková smotana
podľa chuti
jemný kečup

postup

1.
Bravčové rezne nakrájame na rezne, osolíme, postrašíme mletou červenou paprikou, mletým čiernym korením z oboch strán. Cez igelitový sáčok ich rozklepeme, aby korenie a mletá paprika zasadli do mäsa. Na dno jenskej misy alebo pekáča naukladáme na kolieska nakrájanú cibuľu, na to naukladáme mäso.
Fotorecept: Uhorské bravčové mäso
Fotorecept: Uhorské bravčové mäso
Zdroj: sylweliee
 
2.
Rovnomerne pridáme okorenené drvené paradajky.
Fotorecept: Uhorské bravčové mäso
Fotorecept: Uhorské bravčové mäso
Zdroj: sylweliee
3.
Rozložíme tvrdý syr.
Fotorecept: Uhorské bravčové mäso
Fotorecept: Uhorské bravčové mäso
Zdroj: sylweliee
4.
Pridáme diétnu salámu.
Fotorecept: Uhorské bravčové mäso
Fotorecept: Uhorské bravčové mäso
Zdroj: sylweliee
5.
V šľahačkovej smotane - dala som 2 tégliky, prípadne veľké krabicové balenie - rozmiešame kečup, cesnak a opepríme, osolíme. Môžme pridať aj sójovú omáčku, worčestrovú omáčku, maggi omáčku alebo nejaké iné pochutiny, ktoré máte radi. Dobre to premiešajte a nalejte na mäso. Prikryté pokrievkou alebo alobalom pečte cca 2 hodiny pri 250 stupňoch, treba sledovať.
Fotorecept: Uhorské bravčové mäso
Fotorecept: Uhorské bravčové mäso
Zdroj: sylweliee
6.
Miesto diétnej salámy môžte kľudne pridať aj šunku, tak, či onak to bude úžasné:) Podávame s ryžou alebo zemiakmi. Dobrú chuť!:)
Fotorecept: Uhorské bravčové mäso
Fotorecept: Uhorské bravčové mäso
Zdroj: sylweliee
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
SATRAP
20.6.2016 15:16 | |
+5 -2
ta salama zmenila pečenim tvar z gulatej na štvorcovu
Anonymný nick
1.3.2014 18:06 | |
+3 -3
chcem sa opytat: na spodok pekaca olej nejde? a konzer.paradajky idu bez stavy kedze tam je ta smotana alebo ako?
merkawa
2.1.2014 00:06 | |
+11 -5
tiež si myslim,že maťa ma pravdu...inak recept myšlienkovo je v pohode...ja to urobím po svojom ;)
Podobné články
Bravcove maso
Bravčové mäso, jeho časti a využitie
Tento druh zaraďujeme do červeného mäsa. Je veľmi výživné, pretože obsahuje plnohodnotné bielkoviny,vitamíny...
Bravcove maso
Bravčové mäso
Mäso kupujte vždy čerstvé, pretože na mrazenom poriadne nevidíte v akom je stave. Ak je mäso kvalitne vyrezané...
Výborné jedlá z jedného hrnca
Varte rýchlo, ľahko a chutne! Toto sú najlepšie recepty z jedného hrnca
„Eintopfy“ patria k najvďačnejším receptom. Šetria vám totiž čas i prácu, navyše vďaka kombinácii...
Bezstarostné varenie: Jedlá z pliecka do jedného pekáča
Bezstarostné varenie: Jedlá z bravčového pliecka do jedného pekáča
Takéto varenie sa vám bude nepochybne páčiť. Stačí vám nakrájať všetky suroviny, zamiešať v plechu...
Rebríček mäsa s nízkym obsahom cholesterolu. Tušíte, ktoré má najmenej zo všetkých?
Rebríček mäsa s nízkym obsahom cholesterolu. Tušíte, ktoré má najmenej zo všetkých?
Ľudia potrebujú cholesterol na správne fungovanie. Nie je však až také ťažké prekročiť správnu hladinu,...