Chutný černicový koláč
20
porcií
45
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
2
šálky
špaldová múka
1
šálka
mak
2
šálky
kryštálový cukor
1
šálka
olej
1
šálka
mlieko
1
ks
kypriaci prášok do pečiva
3
ks
vajce
zdobenie
1
pohár
džem černicový-slivkový-brusnicový-ríbezľový
1
konzerva
černice-akékoľvek iné ovocie, ktoré máte po ruke
1
balíček
čokoláda na varenie
maslo
postup
1.
Cesto: Špaldovú múku, mak (už odmočený), mlieko, olej, kypriaci prášok, kryštálový cukor a 3 žĺtka dáme do misy a vymiešame mixérom. Bielka, ktoré nám ostali si vyšľaháme zvlášť a potom ich jemne vmiešame do cesta. Keď je celá hmota hotová, vylejeme ju na vymazaný plech (ja používam radšej papier na pečenie) a necháme piecť pri 180 stupňoch cca 35-40 minút.
2.
Keď je cesto hotové, necháme ho vychladnúť, a následne ho pomažeme džemom, čím hrubšia vrstva, tým lepšie :)
3.
Naukladáme zvolené ovocie po celej ploche. Medzitým si spravíme vodný kúpeľ a roztopíme v ňom čokoládu na varenie spolu s polkou malého masla. Tí, čo nemajú radi horkú čokoládu, kľudne môžu použiť klasickú mliečnu. Keď sa čokoláda roztopí, polejeme ňou koláč a necháme vychladnúť. Tí z vás, ktorí by preferovali zdravšiu verziu koláča, tak namiesto kryštálového cukru môžete použiť stéviový, ktorého stačí polovičná dávka, alebo melasu, alebo akékoľvek iné sladidlo a napr. diabetický, alebo nejaký Bio džem.
Podobné recepty
Toto je dôvod, prečo je moje mäso vždy tak lahodné a jemné ako masielko! Do marinády dajte túto surovinu navyše
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.