FOTORECEPT: Prívarok z červenej šošovice so sekanou
70
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
1
pohár
červená šošovica
2
ks
mrkva
1
ks
petržlen
trochu
soľ
500
g
mleté mäso
2
ks
vajce
trochu
mleté chilli
trochu
bazalka
trochu
majoránka
postup
1.
Najskôr si spravíme roládu z mletého mäso. V miske si zmiešame mleté mäso, s vajíčkami, soľou, majoránkou, chilli a bazalkou. Dobre zamiešame.
2.
Do zapekacej misy alebo na plech dáme polovicu zmesi a vytvarujeme spodok roládu. Do spredu vložíme klobásu. Vegetariáni môžu klobásu nahradiť uvareným vajíčkom.
3.
So zvyškom hmoty zakryjeme klobásu, potrieme celé olejom a roládu dáme piecť do rúry vyhriatej na 180 stupňov približne na 40 minút.
4.
Cibuľu si nakrájame na drobno a opražíme ju na oleji. Mrkvu a petržlen si tiež nakrájame na malé kocky a pridáme k cibuľu a opekáme ich približne 5 - 10 minút, kým nie je zelenina polomäkká
5.
Šošovicu opláchneme vodou a pridáme do hrnca k zelenine. Ja som použila tento druh šošovice. Dostane ho kúpiť skoro v každom väčšom obchode. Môžete vybrať aj inú značku ale mne sa táto osvedčila.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.