FOTORECEPT: Špaldovo-ražný chlebík ako od babičky
120
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
400
g
špaldová múka
100
g
ražná múka
1/2
kocka
droždie
1
hrsť
slnečnicové semienko
2
KL
soľ
voda
postup
1.
Najprv si dáme napučať droždie (polovicu kocky rozmrvíme, pridáme 1 KL cukru a zalejeme všetko teplou vodou).
2.
Do misy dáme oba druhy múky, pridáme soľ, hrsť semienok a napučané droždie.
3.
Začneme hniecť cesto a pomaly pridávame teplú vodu. Cesto musí byť tuhé a hladké!
4.
Takto spracované cesto dáme vykysnúť na teplé miesto (ja cesto prikrývam utierkou a zabalím do deky).
5.
Cesto po vykysnutí prenesieme na pomúčenú dosku, vytvarujeme do valčeka a prenesieme na poriadne vymúčenú ošatku.
6.
prikryjeme utierkou a opäť dáme vykysnúť na teplé miesto (cesto po 2. vykysnutí by malo vyzerať tak, ako je na obrázku.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.