Fazuľová polievka z Oravy
6
porcií
105
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
200
g
suchá fazuľa
400
g
zemiaky
1
ks
pikantná klobása
250
ml
sladká smotana
30
g
hladká múka
1
ks
cibuľa
2
ks
bobkový list
trochu
ocot
trochu
cukor
štipiek
soľ
postup
1.
Fazuľu umyjeme a namočíme do studenej vody deň vopred. V tej istej vode ju budeme aj variť spolu s cibuľou a bobkovým listom.
2.
Keď je fazuľa takmer mäkká, pridáme očistené a na kocky nakrájané zemiaky, klobásku, osolíme, poprášime múkou a dovaríme domäkka. Ku koncu primiešame sladkú smotanu, ochutíme trochou octu a cukrom. Klobásku vyberieme a nakrájame na kolieska. Fazuľovú polievku podávame horúcu.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.