Najlepšia bábovka
10
porcií
90
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
250
g
práškový cukor
250
g
hladká múka špeciál
1/2
balíček
kypriaci prášok do pečiva
4
ks
vajce
100
ml
olej
100
ml
vlažná voda
postup
1.
Žltka a cukor spolu vyšľaháme, postupne pridáme olej a vodu. Z bielkov vyšľaháme sneh, sneh pridáme do vyšľahanej zmesi a zľahka zamiešame. Pridáme kypriaci prášok a múku.
2.
Cesto vylejeme do tukom vymastenej a múkou vysypanej formy, ak chceme aby bola bábovka jednofarebná tak vylejeme všetko cesto, ak chceme mať bábovku dvojfarebnú tak väčšiu časť vylejeme do formy a do zvyšku pridáme kakao.
3.
Pečieme vo vyhriatej rúre (180°C) asi 30 min.
4.
TIP: Ak chceme vedieť či je bábovka upečená pichneme do cesta drevenú špajdľu (špáratko, zápalku, triesku...) ak bude na špajdli (špáratku, zápalke, trieske...) nalepené cesto znamená to že bábovka ešte nie je hotová.
Prajem dobrú chuť! :)
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.