Pridať recept

Ovocný koláč so snehom

6
porcií
40
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

Cesto

280 g
polohrubá múka
1 balíček
kypriaci prášok
100 g
práškový cukor
4 ks
žĺtok
200 ml
mlieko
100 g
tuk
1 kg
jahody

Sneh

4 ks
bielok
200 g
kryštálový cukor

postup

1.
Múku zmiešame s kypriacim práškom a preosejeme do misky. Pridáme práškový cukor, žĺtky, mlieko a mäkký tuk. Vypracujeme hladké cesto, ktoré rozotrieme na vymastený plech vysypaný múkou.
 
2.
Jahody umyjeme, očistíme a nakrájame na menšie kúsky.
3.
Z bielkov a cukru vyšľaháme tuhý a lesklý sneh. Buď ho rozotrieme rovnomerne, alebo spravíme rôzne kôpky aby koláč vyzeral zaujímavo. Pečieme 25-30 minút pri teplote 150°C.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Hit leta: Dierkovaný koláč
Letný hit: Dierkovaný koláč
Jednoduchý, rýchly a extra šťavnatý koláč, ktorý si okamžite zamilujete.
12 overených spojení sviežeho tvarohu a sladkého ovocia
Vybrali sme 12 tvarožníkov, ktoré musíte vyskúšať!
Jahody, šľahačka a snehové pusinky (Eton mess)
Jahody so šľahačkou: 10 overených receptov na nepečené dezerty zo sladkých jahôd a poctivej smotany
Jedným zo stálych dezertov v ponuke cukrární nášho detstva bolo jednoduché spojenie jahôd a šľahačky...
Nepečené jahodové zákusky hotové za pár minút
Nepečené jahodové zákusky: Tieto sú krásne, a pritom super jednoduché
Kto má rád jahody a sladko-svieže krémy, skrátka musí ochutnať tieto vynikajúce nepečené maškrty.
Šťavnaté bublaniny: 15 overených receptov na tie najlepšie (nielen) letné koláče
Šťavnaté bublaniny: 15 overených receptov na tie najlepšie (nielen) letné koláče
Keď chceme rýchlo upiecť chutný koláč, bublanina je jedným z najlepších riešení. Nadýchané cesto...