Pridať recept

Údená treska so špenátom a pancettou

6
porcií
30
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

15 g
maslo
1 PL
extra panenský olivový olej
1 ks
cibuľa
100 g
pancetta
450 g
čerstvý špenát
100 g
creme fraiche
soľ
mleté čierne korenie
75 g
parmezán
800 g
údená treska
1/2 ks
citrón

postup

1.
Rúru vyhrejeme na 190°C. Ohňovzdornú nádobu vymažeme maslom. V panvici rozohrejeme olej s maslom, pridáme cibuľu, pancettu a pražíme 5 minút.
 
2.
Pridáme špenát a miešame, kým lístky nepovädnú. Potom primiešame creme fraiche, osolíme, okoreníme a vmiešame tri štvrtiny parmezánu. Varíme, kým zmes mierne nezhustne.
3.
Preložíme do ohňovzdornej nádoby a navrch poukladáme kúsky ryby. Pokvapkáme citrónovou šťavou a posypeme parmezánom. Vložíme do rúry a pečieme 15-20 minút. Dôkladne prepečená ryba sa má dobre oddeľovať vidličkou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať