Údená treska so špenátom a pancettou
6
porcií
30
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
15
g
maslo
1
PL
extra panenský olivový olej
1
ks
cibuľa
100
g
pancetta
450
g
čerstvý špenát
100
g
creme fraiche
soľ
mleté čierne korenie
75
g
parmezán
800
g
údená treska
1/2
ks
citrón
postup
1.
Rúru vyhrejeme na 190°C. Ohňovzdornú nádobu vymažeme maslom. V panvici rozohrejeme olej s maslom, pridáme cibuľu, pancettu a pražíme 5 minút.
2.
Pridáme špenát a miešame, kým lístky nepovädnú. Potom primiešame creme fraiche, osolíme, okoreníme a vmiešame tri štvrtiny parmezánu. Varíme, kým zmes mierne nezhustne.
3.
Preložíme do ohňovzdornej nádoby a navrch poukladáme kúsky ryby. Pokvapkáme citrónovou šťavou a posypeme parmezánom. Vložíme do rúry a pečieme 15-20 minút. Dôkladne prepečená ryba sa má dobre oddeľovať vidličkou.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.