Hoppin John
4
porcie
212
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
kg
údené zadné bravčové koleno
1
zväzok
zelerová vňať, tymian, bobkový list
2
ks
cibuľa
1
ks
sušená červená čili paprička
1
PL
slnečnicový olej
200
g
ryža
soľ
mleté čierne korenie
štipľavá papriková omáčka
2
konzervy
biela fazuľa
postup
1.
Údené koleno dáme do kastróla, zalejeme studenou vodou a postavíme na sporák. Uvedieme do varu, potom plameň znížime na minimum, pridáme viazaničku s bylinkami, polovičné množstvo cibule a čili papričku. Kastról zakryjeme a varíme 2,5 - 3 hodiny. Nožíkom skúsime, či je mäso dostatočne mäkké.
2.
Vezmeme väčšiu ohňovzdornú misu, položíme na ňu sitko, prelejeme do nej vodu varenia a koleno odložíme nabok, aby vychladlo.
3.
V hrnci rozohrejeme olej. Pridáme vyšnú cibuľu a pražíme 5 minút dosklovita. Pridáme ryžu a premiešame.
4.
Prilejeme 450 ml odloženej vody varenia a fazuľu. Osolíme, okoreníme. Uvedieme do varu, potom plameň zmiernime na minimum, hrniec utesníme pokrievkou a necháme 20 minút slabo vrieť bez toho, aby sme ho odkrývali.
5.
Medzitým vykostíme mäso a nakrájame ho na kúsky.
6.
Hrniec odstavíme o sporáka, neodokrývame a necháme 5 minú odstáť. Potom vidličkou vmiešame mäso. Pri podávaní nezabudneme na stôl postaviť aj fľašku štipľavej paprikovej omáčky.
Podobné recepty
Nikdy ju nedávajte do vývaru! Zmení chuť, farbu a nebude ani lepší. Aj napriek tomu ju mnoho ľudí používa
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.