Marhuľovo-čerešňový kompót
4
porcie
25
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
650
g
marhuľa
150
g
čerešne
100
ml
cukorvý sirup
1
PL
citrónová šťava
postup
1.
Marhule a čerešne poriadne umyjeme, odkôstkujeme, pokrájame na kocky a zalejeme citrónovou šťavou a sirupom. Zľahka premiešame a uložíme do chladničky. Chuť kompótu vylepšíme, ak pridáme trochu bieleho vína.
2.
Sirup pripravíme ak do nádoby nasypeme cukor (60), pridáme vodu (50ml) a cukor pomaly rozpustíme. Potom roztok pomaly privedieme k varu a necháme asi 5 minút variť. Penu z povrchu opatrne odstránime. Uvarený sirup precedíme cez plátenú utierku a necháme vychladnúť.
3.
Ovocie rozdelíme do pohárov na zaváranie, zalejeme sirupom a uzatvoríme a dáme sterilizovať na 10 minút.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.