Pridať recept

Slivkový kysnutý koláč

ingrediencie

200 g
slivky
2 ks
žĺtok
mlieko
500 g
hladká múka
20 g
droždie
80 g
rastlinný tuk
60 g
cukor
1 štipka
soľ
1 ks
škoricový cukor

Na posýpku

40 g
maslo
50 g
hrubá múka
50 g
práškový cukor

postup

1.
Múku preosejeme, pridáme cukor, soľ, rozpustené maslo, žĺtky a vykysnutý kvások. Podľa potreby dolejeme vlažné mlieko. Vypracujeme cesto a necháme ho vykysnúť.
 
2.
Cesto na pomúčenej doske rozvaľkáme a prenesieme na vymastený plech. Na cesto uložíme rozpolené slivky, mierne zatlačíme a posypeme škoricovým cukrom a posýpkou, ktorú sme si pripravili zmiešaním hrubej múky, práškového cukru a roztopeného masla. Koláč vo vyhriatej rúre upečieme.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Najlepšie recepty na letné maškrty z kysnutého cesta
Najlepšie recepty na letné maškrty z kysnutého cesta a zopár tipov, ako cesto vylepšiť
Takéto fantastické koláče nám pripravovali naše staré mamy, keď sme boli ešte deti a užívali si prázdniny...
Cesnakovo – šunkové rolky
Cesnakovo – šunkové rolky: Zmiznú skôr, ako stihnú vychladnúť
Kysnuté cesto potreté nátierkou z masla, čerstvej pažítky a voňavého cesnaku zrolované spolu so šunkou a syrom.
Slivky
Pomocník pri trávení a rednúcich kostiach - slivky!
Oválne tmavomodré plody sú bohatou zásobárňou prospešných látok a už po mnoho generácií veľmi ceneným...
Valašský frgál
Vyskúšajte frgál: Okrem povestnej slivovice pripravujú na Valašsku aj tento tradičný koláč
Valašský frgál poteší všetkých milovníkov kysnutého cesta a sladkých plniek.
Robíte to aj vy? Tak pozor, prečo by sa surové cesto nemalo jesť? Nejde o vajcia!
Robíte to aj vy? Tak pozor, prečo by sa surové cesto nemalo jesť? Nejde o vajcia!
A čo vy? Ochutnávate surové cesto počas vianočného pečenia? Toto je dôvod, prečo by ste tak už nemali robiť!
Trojkráľový koláč
Ospevuje ho celá rodina: Trojkráľový koláč, kto nájde TOTO, bude celý rok zdravý a spokojný! Chutí fantasticky a má naozaj málo kalórií
Sviatočné obdobie s množstvom pokušení bohatých na tuk a cukor je za nami. Teraz nás ešte čaká ďalšia...