Piškótová roláda
nízka
náročnosť
ingrediencie
4
ks
vajce
100
g
práškový cukor
100
g
hladká múka
100
g
jahodový džem
postup
1.
Žĺtky vymiešame s polovicou cukru, pridáme tuhý sneh vyšľahaný z bielkov a druhej polovice cukru. Zľahka primiešame múku.
2.
Cesto rozotrieme na plech vyložený papierom na pečenie a upečieme v horúcej rúre.
3.
Upečené cesto vyklopíme na čistú utierku, papier stiahneme, potrieme vrstvou lekváru a stočíme do rolády.
4.
Vychladnuté nakrájame.
Podobné recepty
Od detstva mám blok, keď vidím rascovú polievku s vajíčkom, hovorí šéfkuchár Martin Novák otvorene. Rád má však túto klasiku (rozhovor)
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.