Krémová kuracia polievka
65
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
125
ml
sladká smotana
60
g
zelený hrášok
30
g
maslo
1,2
litre
hydinový vývar
100
g
uvarené kuracie mäso
1
ks
pór
zeler
hladká múka
mleté biele korenie
soľ
postup
1.
Maslo roztopíme v hrnci, primiešame pokrájaný zeler a pór a budeme ho pražiť 3 minúty na miernom ohni. Následne zeleninu poprášime múkou, dobre premiešame a chvíľku podusíme.
2.
Odstavíme hrniec, vidličkou zeleninu dobre roztlačíme, prilejeme teplý vývar a všetko spolu dobre vyšľaháme. Polievku necháme zovrieť, ak sa vytvorí pena dáme ju preč a polievku varíme približne 30 minút.
3.
Do polievky prilejeme smotanu, osolíme, okoreníme a dobre premiešame. Opäť privedieme do varu. Polievku precedíme, cez sitko pretlačíme zeleninu prípadne rozmixujeme a vmiešame ju spolu s uvareným mäsom do polievky.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.