Lahôdkové rezy
90
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
4
ks
vajce
80
g
kryštálový cukor
trochu
citrónová kôra a šťava
80
g
hrubá múka
60
g
maslo
tuk a múka na vymastenie a vysypanie plechu
ríbezľový lekvár
marhuľový lekvár
Citrónová poleva
100
g
práškový cukor
1
PL
voda
3
ČL
citrónová šťava
postup
1.
Žĺtky, cukor, citrónovú šťavu a postrúhanú kôru spolu vymiešame. Postupne pridáme vyšľahaný sneh z bielkov, múku, roztopené vychladnuté maslo. Cesto dáme na vymastený a múkou vysypaný plech a pečieme vo vyhriatej rúre.
2.
Po upečení cesto rozrežeme na polovicu a spodný diel natriem ríbezľovým džemom. Vrch koláča potrieme marhuľový džemom a polejeme citrónovou polevou.
3.
Citrónová poleva: Cukor, vodu a citrónovú šťavu vymiešame dohladka. AK je hustá, tak ju rozriedime šťavou, ak je riedka, pridáme ešte cukor. Polevu použijeme hneď, ako ju pripravíme.
Podobné recepty
Toto je dôvod, prečo je moje mäso vždy tak lahodné a jemné ako masielko! Do marinády dajte túto surovinu navyše
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.