Černicový zákusok
20
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
2
ks
citrón
1,5
kg
černice
500
g
kryštálový cukor
1/2
KL
olej
alobal
papier na pečenie
postup
1.
Kôru z limetiek postrúhame a šťavu vytlačíme. Očistené a odkvapkané černice dáme do hrnca. Pridáme limetkovú šťavu, kôru a 250 ml vody. Spolu prikryté uvedieme do varu. Odkryté potomvaríme ešte asi 30 minút. Uvarené černice zmixujeme a prepasírujeme. Černicové pyré odvážime. 2 diely pyré zmiešame s 1 dielom cukru. (Asi 1 kg pyré a 500 g cukru.) Za stáleho miešania varíme asi 1 hodinu.
2.
Plech zľahka pokvapkáme vodou, vyložíme alobalom a alobal vymastíme olejom. Černicovú pastu natrieme na alobal alebo ju rozdelíme do malých formičiek. Necháme ju chladnúť, pričom bude želírovať. Nasledujúci deň pastu vyklopíme na papier na pečenie a podľa chuti obalíme v cukre. Ďalšie 3-4 týždne necháme cukrovinky schnúť na teplom mieste, napríklad v blízkosti radiátora. Každý druhý deň ich obrátime.
3.
Masu pokrájame na kosoštvorce a vzduchotesne skladujeme.
Podobné recepty
Toto je dôvod, prečo je moje mäso vždy tak lahodné a jemné ako masielko! Do marinády dajte túto surovinu navyše
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
dobruchut.sk
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.