Teľacia roláda plnená údeninou
4
porcie
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
kg
teľacia slabina
trochu
olej
2
ks
vajce
2
ks
kyslá uhorka
200
g
párky
štipiek
soľ
štipiek
mleté biele korenie
1
ks
paprika
trochu
petržlenová vňať
300
ml
zeleninový vývar
1
PL
hladká múka
postup
1.
Teľaciu slabinu umyjeme, osušíme, mierne naklepeme, osolíme a okoreníme. Párky ošúpeme, nakrájame na rezance, opražíme na suchej panvici, zalejeme vajcami rozšľahanými so soľou a necháme stuhnúť. Plnkou potrieme mäso, posypeme posekanou vňaťou, obložíme pásikmi papriky, plátkami uhorky a zvinieme do rolády. Previažeme niťou. Opražíme na rozohriatom oleji, zalejeme vývarom a prikryté pečieme vo vyhriatej rúre asi 60 minút.
2.
Počas pečenia obraciame a polievame. Mäkkú roládu odkryjeme a upečieme dočervena. Upečenú roládu nakrájame na plátky. Nakoniec šťavu poprášime hladkou múkou a niekoľko minút varíme. Podávame s opekanými zemiakmi a grilovanou zeleninou.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.