Hrušková torta
8
porcií
nízka
náročnosť
ingrediencie
250
g
hladká múka
100
g
práškový cukor
1
KL
prášok do pečiva
150
g
maslo
1
ks
vajce
1,5
kg
hrušky
trochu
voda
75
g
mandle
3
PL
mandle
3
PL
hrozienka v rume
2
ks
citrón
2
PL
strúhanka
Plnka
750
ml
šľahačková smotana
120
g
kryštálový cukor
40
g
pudingový prášok
1
balíček
vanilkový cukor
postup
1.
Preosiatu múku, cukor, prášok do pečiva zmiešame, pridáme postrúhané maslo, vajce a vypracujeme hladké cesto. Necháme 30 minút na chladnom mieste odpočívať. Do 1 l vody s citrónovou šťavou vložíme očistené hrušky zbavené jadrovníkov a pri miernej teplote varíme 10 minút. Potom vyberieme, necháme odkvapkať. Mandle posekáme, nasucho opražíme a vychladnuté zmiešame s hrozienkami. Otvory hrušiek naplníme mandľovou zmesou, rozložíme na plech a vo vyhriatej rúre pečieme 15 minút. Odležané cesto rozdelíme na dve časti, jednu rozvaľkáme na kruh, vložíme na dno tortovej formy, z druhej urobíme široký pás asi 4 cm a roztlačíme ho po obvode formy. Cesto popicháme vidličkou, rozložíme naň vychladnuté hrušky a zalejeme plnkou. Pečieme vo vyhriatej rúre asi 60 minút pri teplote 175°C. Tortu necháme vo forme vychladnúť.
2.
Plnka: V 150 ml smotany rozmiešame kryštálový a vanilkový cukor, pudingový prášok. Potom vlejeme do zvyšnej vriacej šľahačkovej smotany a za stáleho miešania uvaríme kašu.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.