Koláč s ríbezľovým snehom
20
porcií
65
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
150
g
práškový cukor
1
PL
vanilínový cukor
250
g
polohrubá múka
2
KL
prášok do pečiva
50
g
maslo
5
PL
mlieko
1
štipka
soľ
1
kg
červené ríbezle
200
g
práškový cukor
postup
1.
Oddelíme žĺtky od bielkov. Na prípravu cesta vymiešame do penista 3 žĺtky s 3 polievkovými lyžicami horúcej vody, postupne prisýpame cukor a vanilínový cukor.
2.
Múku zmiešame s práškom do pečiva. Roztopíme maslo a vlažné ho spolu s mliekom a múkou zamiešame do žĺtkovej hmoty.
3.
Rúru predhrejeme na 200 °C. Formu na tortu vymastíme maslom. Cesto špachtľou nanesieme do formy. Koláč 15 minút pečieme.
4.
Ríbezle medzitým umyjeme, necháme dobre odkvapkať a odstopkujeme.
5.
Z bielkov so soľou vyšľaháme veľmi tuhý sneh, postupne pridávame cukor. Do bielkového snehu primiešame ríbezle. Rúru prepneme na 150 °C. Snehovú masu nanesieme na koláč a necháme 15 -20 minút v strednej časti rúry, aby sa vytvorila kôrka. Vychladnutý koláč pokrájame na 20 kúskov. Podávame čerstvý.
Podobné recepty
Už nikdy vám neprasknú! Toto tajomstvo poznajú iba skúsení kuchári, urobte grilované klobásy bez prasklín, krásne chrumkavé a vždy chutné
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.